ARHIVA B365

Atenţie când vă cumpăraţi maşină second hand! Ce ţepe pregătesc hoţii

La data de 30 mai, poliţişti din cadrul Serviciului Furturi de Autovehicule, cu sprijinul Serviciului pentru Acţiuni Speciale, au efectuat două percheziţii în Bucureşti în urma cărora au fost depistate şi conduse la sediul Serviciului patru persoane suspectate că ar fi înşelat doi bărbaţi, în urma vânzării unor autoturisme, informează Poliţia Capitalei. 

În fapt, la data de 05 februarie 2013, un bărbat din judeţul Ilfov a sesizat poliţia cu privire la faptul că, la sfârşitul anului trecut, în urma vizionării unui anunţ pe un site de vânzări de autovehicule, a cumpărat de la o persoană necunoscută un autovehicul contra sumei de 4.550 de euro.

Ulterior, partea vătămată a constatat neconcordanţe între seria de şasiu trecută în acte şi cea de pe caroseria autoturismului achiziţionat.

În urma verificării efectuate de poliţişti, s-a constatat că seria de caroserie a autovehiculului respectiv prezintă modificări, numărul real al seriei aparţinând unui alt autoturism ce figureză ca fiind urmărit de către autorităţile spaniole.

Ulterior, aceeaşi persoană a încercat să îi vândă unui bărbat un alt autovehicul, pe care l-a abandonat în momentul în care, la întâlnire şi-a făcut apariţia şi prima persoană înşelată.

Din verificările efectuate, a rezultat faptul că şi cel de al doilea autoturism are seria de caroserie modificată, cea reală aparţinând unui autovehicul de acelaşi tip şi marcă, ce figurează ca fiind urmărit de către autorităţiile spaniole.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii Serviciului Furturi de Autovehicule, sub aspectul comiterii infracţiunilor de înşelăciune şi tentativă de înşelăciune, pentru stabilirea participaţiei suspecţilor la comiterea faptelor şi a împrejurărilor în care cele două autoturisme au ajuns în România.

Persoanele care doresc să cumpere un autoturism rulat pot cere proprietarului să îi arate pe internet de câte ori a fost lovit. Istoricul daunelor poate fi accesat pe site-ul Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA). Detalii aici. 


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button