Atenție, bucureșteni – vine canicula, din nou. „Nu ignorați sfaturile medicilor și să evitați deplasările care nu sunt urgente”, a transmis Radu Mihaiu, Primarul Sectorului 2

09 aug. 2021
259 Afișari
Atenție, bucureșteni - vine canicula, din nou. „Nu ignorați sfaturile medicilor și să evitați deplasările care nu sunt urgente”, a transmis Radu Mihaiu, Primarul Sectorului 2
Atenție, bucureșteni - vine canicula, din nou. „Nu ignorați sfaturile medicilor și să evitați deplasările care nu sunt urgente”, a transmis Radu Mihaiu, Primarul Sectorului 2. Sursa foto: Romania TV

Abia ce s-a terminat ultimul val de caniculă că deja stă să înceapă următorul. În acest sens, Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2, a postat pe rețelele de socializare o serie de recomandări pentru cetățeni, dar și o listă cu centrele de prim ajutor și distribuire a apei în vreme de caniculă.

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a postat luni pe pagina sa de Facebook un anunț privind valul de caniculă ce va lovi Capitala în următoarele trei zile. Acesta îi sfătuiește pe cetățeni să nu ignore sfaturile medicilor și să limiteze pe cât posibil ieșirile care suportă amânare.

„Începând de astăzi avem trei zile de caniculă, așa că vă rog să nu ignorați sfaturile medicilor și să evitați deplasările care nu sunt urgente. Pentru cumpărături sau alte nevoi, încercați să mergeți în primele ore ale zilei și nu uitați să aveți tot timpul la dumneavoastră o sticlă cu apă.”, a scris Radu Mihaiu.

Unde se află centrele de prim ajutor din Sectorul 2, potrivit lui Radu Mihaiu

Cu această ocazie, Radu Mihaiu a ținut să le amintească bucureștenilor că în Sectorul 2 se află nouă Centre de Acordare a Primului Ajutor pe perioada caniculară. De asemenea, edilul i-a rugat pe cetățeni să semnaleze urgent Serviciul Ambulanță Socială în cazul în care întâmpină persoane fără adăpost care au nevoie de ajutor.

De asemenea este util să știți că în Sectorul 2 sunt 9 Centre de Acordare a Primului Ajutor. 9 centre dotate cu aer condiționat, gata să vă ofere asistență medicală de specialitate în caz de urgență.

Cele 9 Centre de Acordare a Primului Ajutor pe perioada caniculară sunt:
Primăria Sectorului 2- Centrul de Relaţii cu Publicul – Str. Chiristigiilor nr. 11-13;
Serviciul Asistenţă Socială „Maşina de Pâine” Şos. Colentina nr. 25-27
Serviciul Asistenţă Socială „Glinka” – Str. M.I. Glinka nr. 7
Clubul Înţelepţilor – Bd. Basarabia nr. 96
Clubul Seniorilor – Parc Plumbuita
Centrul de Îngrijire și Asistență Nr.2-Str. Mihai Eminescu nr. 87
Sediul Administrativ al D.G.A.S.P.C. Sector 2 – Str. Olari nr.15 fost nr.11-13
Direcţia pentru Protecţia Copilului-Str. Dimitrie Racoviţă nr. 22
Comisia de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap – Șos. Pantelimon nr.301

Totodată, dacă observați persoane fără adăpost ce au nevoie urgent de sprijin, vă rugăm să apelați de urgență Serviciul Ambulanța Socială 021/9862.”, a mai scris Radu Mihaiu pe pagina sa de Facebook.

Ce puncte de prim ajutor și de distribuire a apei există în celelalte sectoare ale Bucureștiului

Temperaturile ridicate din această vară au făcut ca toate primăriile de sector din București să înființeze centre de distribuire a apei și, la nevoie, de acordare a primului ajutor. Dintre toate, Sectorul 6 pare să fie cel mai dotat, deoarece acolo au fost pregătite 4 puncte de prim ajutor dar și 15 puncte de distribuție a apei.

În Sectorul 1 au fost reactivate nu mai puțin de opt puncte de prim ajutor, dar și o serie de puncte de distribuire a apei. Trebuie menționat faptul că în Sectorul 1 toate sediile Poliției Locale oferă cetățenilor apă și un adăpost răcoros din calea soarelui.

În Sectorul 2 există nouă centre în care se va acorda asistenţă medicală de prim ajutor şi se va distribui apă rece către populaţie.

Între timp, în Sectorul 3 există patru puncte de prim-ajutor și două de hidratare. Acestea vor fi deschise pe parcursul tuturor perioadelor de caniculă.

În Sectorul 4 au fost amplasate 3 corturi și 3 containere care sunt dotate cu următoarele: dozatoare cu apă, aparate de aer condiţionat, personal medical și truse de prim ajutor.

În Sectorul 5 au fost luate de asemenea măsuri pentru atenuarea efectelor caniculei, fiind amplasate 10 module pentru situaţii de urgenţă în zonele cu trafic pietonal aglomerat. Aici se distribuie apă și există aparate de aer condiţionat, pentru răcorire.

Sectorul 6 dispune de cele mai multe locații amenajate pentru combaterea caniculei. Trebuie menționat faptul că Ciprian Ciucu, primarul de sector, a aprobat „Planul de măsuri pentru prevenirea şi atenuarea efectelor negative ale caniculei şi secetei prelungite la nivelul Sectorului 6 al Municipiului Bucureşti pentru anul 2021”, prin care s-a dispus organizarea corespunzătoare. Astfel, există 15 puncte de distribuire a apei și 4 centre de prim-ajutor.

LISTA CU TOATE PUNCTELE DE PRIM AJUTOR ȘI DE DISTRIBUIRE A APEI ÎN SITUAȚII DE CANICULĂ DIN BUCUREȘTI POATE FI CONSULTATĂ AICI.

Cookies