Atenție, bucureșteni. Traseele a două linii importante de autobuz din Capitală se schimbă. Care sunt noile rute

13 aug. 2021
938 afișări
Atenție, bucureșteni. Traseele a două linii importante de autobuz din Capitală se schimbă. Care sunt noile rute
Atenție, bucureșteni. Traseele a două linii importante de autobuz din Capitală se schimbă. Care sunt noile rute. Sursa foto: Observator

Două linii de autobuz extrem de populare și frecventate din București își vor schimba traseul începând de sâmbătă, 14 august. Potrivit STB, aceste modificări vor fi făcute pentru a optimiza rețeaua de transport în comun din Capitală.

Societatea de Transport București a anunțat, prin intermediul unui comunicat, modificarea a două linii importante de autobuz din Capitală, în vederea eficientizării transportului în comun de suprafață.

Ce linii de autobuz din București vor fi modificate începând din acest weekend

Astfel, începând de sâmbătă, 14 august, traseele liniilor de autobuz 133 și 222 vor fi modificate, din considerente ce țin de optimizarea rețelei de transport.

Linia autobuzului 133, care circulă pe traseul „Bulevardul Tineretului” – „Gara Basarab”, se va modifica din acest weekend doar pe sensul de mers spre terminalul „Bulevardul Tineretului” de la „Gara Basarab”, și va conține următoarele opriri: Bd. Dinicu Golescu, Piaţa Gării de Nord, Calea Griviţei, Bd. Dacia, Str. Traian, Str. Dimitrie Onciul, Str. Zece Mese, Str. Traian, Str. Nerva Traian, Calea Văcăreşti, terminalul „Bd. Tineretului”.

Între timp, circulația autobuzelor liniei 133 nu se va modifica și pe sensul opus, adică dinspre „Bulevardul Tineretului” către „Gara Basarab”.

Pe traseul modificat, autobuzele vor efectua noi opriri în stația „Gara Basarab”, dar și în stația „Gara de Nord”, situate pe Bulevardul Dinicu Golescu (aceste stații sunt aferente liniilor de transport 105, 123, 162, 178, 196, 282, 610 și N610).

Linia de autobuz 222 va avea trei noi opriri pe traseu

Potrivit STB, linia de autobuz 222 va funcționa pe un traseu modificat, în scopul îmbunătățirii fluidității traficului între Cartierul Latin și linia tramvaiului 41. Mai mult, acest traseu alterat va facilita călătorilor o legătură directă cu rețeaua de metrou.

Prin urmare, traseul acestor autobuze nu se va modifica între terminalul „Complex Cartier Latin” și intersecţia Prelungirea Ghencea/Str. Brașov, însă între Strada Brașov, Drumul Taberei (ramura de sud), stația „Parcul Drumul Taberei”, cu întoarcere pe Drumul Taberei, Strada Râul Doamnei, Prelungirea Ghencea, și terminalul „Complex Cartier Latin”.

Pe acest traseu modificat, noile stații în care vor opri autobuzele sunt următoarele: „Brașov” (situată pe Str. Brașov, aferentă liniilor 173, 221 și N118), „Eugen Lovinescu” (situată pe Drumul Taberei – ramura de sud, aferentă liniilor 105, 173, 221 și 368) şi „Râul Doamnei” (situată pe Str. Râul Doamnei, aferentă liniilor 105 și 368).

Ziua de 14 august va mai aduce o schimbare în rețeaua de transport STB

Nu doar liniile de autobuz 133 și 222 vor suferi modificări, ci și liniile de transport  96, 226, 227 şi 464 vor avea un traseu ușor modificat de sâmbătă, 14 august. Astfel, aceste linii vor efectua opriri suplimentare pe sensul spre Piaţa Rahova, în staţia „Depoul Alexandria”, amplasată pe Şos. Alexandriei (aferentă liniilor de autobuz 302, 421, 424, N114, N120, N124).

Cookies