Atenție, bucureșteni. Începe deratizarea în toate școlile, liceele și grădinițele din Capitală. Ce substanțe folosesc autoritățile

07 aug. 2021
106 Afișari
Atenție, bucureșteni. Începe deratizarea în toate școlile, liceele și grădinițele din Capitală. Ce substanțe folosesc autoritățile
Atenție, bucureșteni. Începe deratizarea în toate școlile, liceele și grădinițele din Capitală. Ce substanțe folosesc autoritățile. Sursa foto: Velstanst

Luni, 9 august, Primăria Capitalei începe deratizarea și dezinsecția tuturor unităților de învățământ din București. Aceste lucrări vor fi realizate de Compania Municipală Eco Igienizare București, (CMEIB S.A), companie de construcții aflată sub responsabilitatea Primăriei Municipiului București.

Pentru ca elevii bucureșteni să fie primiți în bănci într-un mod corespunzător, dar și pentru a asigura buna desfășurare a anului școlar 2021-2022, Compania Municipală Eco Igienizare București se va ocupa de aplicarea tratamentelor de combatere a șobolanilor și țânțarilor în toate unitățile de învățământ din Capitală, de la grădinițe la licee. Acțiunea se va desfășura în perioada 9 – 11 august, potrivit Antena 3.

Primăria Capitalei a precizat că această deratizare va avea loc pe spațiile exterioare dar și în subsolul unităților de învățământ. De asemenea, după caz, va avea loc și o deratizare în cazul clădirilor prevăzute cu subsol.

Val de deratizări și dezinsecții în Capitală

Totodată, sâmbătă, 7.08.2021, începe și al doilea tratament de deratizare împotriva șobolanilor în parcurile Municipalității, la Grădina Zoologică dar și pe spațiile verzi aflate pe domeniul public, adică spațiile verzi aferente blocurilor de locuințe, instituțiilor publice, aliniamente stradale.

Luni, 9.08.2021 și miercuri, 11.08.2021, operatorii CMEIB S.A. efectuează noi tratamente de deratizare și dezinsecție împotriva țânțarilor și căpușelor în cimitire și în punctele termice, căminele, gurile de vizitare și canalele aferente sistemului de transport și distribuție agent termic în sistem centralizat.

Al treilea tratament împotriva căpușelor va viza zonele cu vegetație, astfel: parcuri, grădini publice, locuri de agrement, cimitire, spații și terenuri aferente imobilelor cu spații destinate locuințelor colective.

De pe data de11.08.2021, Compania Municipală Eco Igienizare București va derula și cel de-al 4-lea tratament de combatere a larvelor de țânțari, operațiune ce se va desfășura în zonele din imediata vecinătate a malurilor de lac sau a zonelor cu vegetație dezvoltată în interiorul lacului din imediata vecinătate a malului de lac în zona de mică adâncime a apei.

Ce substanțe vor folosi specialiștii pentru deratizări și dezinsecții

Pentru a scăpa de căpușe, angajații CMEIB S.A vor folosi substanța MICROSIN, ce va fi administrată în intervalul orar 08:00 – 16:00. Între timp, pentru tratamentele de deratizare se folosesc substanțele AGRORAT VAX BLOCKS (pentru rețelele de termoficare) și RACUMIN PASTE, ce se va folosi în stațiile de intoxicare de la exteriorul locuinței.

Nu în ultimul rând, substanța biocidă care va fi folosită împotriva larvelor țânțarilor este VECTOBAC, substanță care a fost aporbată de Ministerul Sănătății și care nu reprezintă o amenințare pentru fauna și flora de pe malurile lacului.

Pentru sesizări și reclamații, Compania Municipală Eco Igienizare București poate fi contactată la numărul de Dispecerat 24/24 – 0752.041.898.

Cookies