Atenție, bucureșteni! Dacă sunteți carantinați sau izolați puteți cere urnă mobilă pentru alegerile parlamentare de duminică

04 dec. 2020
37 Afișari
Atenție, bucureșteni! Dacă sunteți carantinați sau izolați puteți cere urnă mobilă pentru alegerile parlamentare de duminică

O veste bună pentru bucureștenii carantinați sau izolați. Aceștia pot cere urnă mobilă pentru alegerile parlamentare de duminică, 6 decembrie. Cu toate acestea, cererea trebuie făcută vineri prin mail sau sâmbătă de către altcineva în numele vostru, cu prezență fizică la o secție de votare.

Autoritățile vin în sprijinul bucureștenilor aflați în carantină sau izolare dar care doresc să își exercite dreptul de vot la alegerile parlamentare de duminică, 6 decembrie.
Ce trebuie să știi
  • Se poate face pe mail, la adresa Biroului Electoral de Sector (exemplu București: [email protected],[email protected] etc…)
  • aveți nevoie de decizia de externare sau de test COVID pozitiv (atenție, doar teste PCR) sau de decizia de izolare de la DSP. Dacă nu aveți confirmare de la DSP, Biroul Electoral o poate cere/grăbi pentru dumneavoastră o dată cu mailul prin care cereți urna mobilă, dacă menționați asta în mail.
  • se poate cere și fizic, de altcineva pentru dumneavoastră, sâmbătă seara, doar între 18.00 și 20.00.
Anunțul lui Nicușor Dan
⚠ Dacă sunteți carantinați sau izolați, puteți cere urnă mobilă astăzi sau mâine, astfel:
🟨 Fie în cursul zilei de ASTĂZI (vineri) la Biroul Electoral Municipal sau la Oficiile Electorale ale sectoarelor, prin e-mail, fax sau depunere fizică.
🟨 Fie în cursul zilei de MÂINE (sâmbătă), doar între orele 18 și 20, doar la secția de vot și doar prin depunere fizică. Trebuie să depuneți o cerere și dovada de carantinare sau de izolare.
Datele de contact (e-mail, fax, fizic) ale Biroului Electoral și ale Oficiilor Electorale sunt aici:
⚠ În cerere se menționează „Subsemnatul/a …, cu domiciliul …, adresa de carantinare / izolare …, CNP …, solicit urnă mobilă pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020. Atașez dovada de carantinare/ izolare.” și eventual secția de vot apreciată ca fiind cea mai apropiată.
Am avut în această dimineață o ședință de organizare cu reprezentanții prefecturii și ai primarilor de sector, astfel încât toate persoanele carantinate și izolate să își poată exercită votul. Sunt aproximativ 35.000 pe persoane în această situație în București.
Model cerere 

Cookies