ARHIVA B365

Atentatul din Vitan cu Kalașnikovul și atentatul cu bombă din Neamț-legate de confuzia asasinului

După atentatul ce îl viza pe Mironescu dar a avut drept victimă o persoană nevinovată, Mironescu a pus la cale asasinarea lui Mararu, plănuind ca sub mașina acestuia să fie plasată o bombă, la Piatra Neamț. 

Pentru atentatul din Vitan a fost arestat un cetîțean moldovean, la Moscova.

În 26 noiembrie 2012, un bărbat care se afla la volanul unui autoturism Mercedes a fost împuşcat în cap și în piept, cu două pistoale mitralieră, AKM (automat Kalaşnikov modificat) și un pistol Makarov.

Potrivit şefului IGPR, Petre Tobă, atacatorul cu Kalaşnikov este cetăţean din Republica Moldova în vârstă de 33 de ani.

Împotriva lui a fost emis, pe 18 Ianuarie 2013, mandat de arestare preventivă şi un altul de urmărire internaţională, suspectul fiind acuzat de tentativă de omor calificat şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. 

Potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, prin rezoluţia din data de 17.01.2013 s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de numitul PROCA VITALIE, în vârstă de 33 de ani, cetăţean moldovean, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă de omor calificat şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, reţinându-se că, la data de 26.11.2012, a executat mai multe focuri de armă cu pistolul mitralieră AK 47 asupra victimei I.M.– care îşi parca autoturismul în parcarea de reşedinţă – după care, observând că victima nu a decedat, a coborât din autoturism şi, folosind pistolul MAKAROV pe care îl avea asupra sa, a executat mai multe focuri de armă în direcţia victimei.

Iată comunicatul DIICOT cu privire la aceste două fapte: „În legătură cu acţiunea din data de 11.01.2013, declanşată de către procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Neamt, privind activitatea infracţională a unei grupări specializate în săvârşirea de infracţiuni de violenţă – omor calificat şi acte de terorism, facem următoarele precizări:

Cercetările efectuate până în prezent au relevat faptul că autorii atacului, arestaţi preventiv în această cauză, au acţionat cu intenţia de suprimare a vieţii părţii vătămate Mararu Bogdan, atentatul fiind comandat de către învinuitul Mironescu Ioan Dumitru, din Piatra Neamţ, lider al lumii interlope locale şi oponent al părţii vătămate Mararu Bogdan.

La data de 12 februarie 2013, procurorii D.I.I.C.O.T., împreună cu ofiţeri de politie judiciară din cadrul BCCO Bacău efectuează o percheziţie domiciliară în municipiul Bucureşti, la reşedinţa învinuitului Mironescu Ioan Dumitru, urmând ca după finalizarea acesteia, învinuitul să fie condus la sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Neamt pentru cercetări.

Din probatoriul administrat în cauză, a rezultat posibilitatea ca mobilul atentatului din municipiul Piatra Neamţ să aibă la bază atacul armat produs în seara de 26 noiembrie 2012, în zona Vitan din municipiul Bucureşti, ocazie cu care inculpatul Proca Vitalie, cetăţean modovean, a executat asupra părţii vătămate I.M., mai multe focuri de armă, intenţionând suprimarea vieţii acesteia.

În fapt, ca variantă de anchetă, procurorii D.I.I.C.O.T. iau în calcul posibilitatea ca persoana vizată în realitate de acest atac să fi fost învinuitul Mironescu Ioan Dumitru, confuzia atacatorului fiind generată de faptul că atât partea vătămată I. M. cât şi învinuitul Mironescu Ioan Dumitru locuiesc în cartierul Vitan, conduc acelaşi tip de autoturism, având aceeaşi combinaţie literală a numărului de înmatriculare, respectiv MERCEDES, de culoare neagră, înmatriculat cu terminaţia MIR şi au acelaşi gen de preocupări – practicanţi ai sporturilor de contact.

În acest context, pentru o mai bună înfăptuire a justiţiei, urmează a se aprecia cu privire la reunirea celor două cauze, în scopul conturării unei imagini complete a situaţiei de fapt, precum şi pentru a se acţiona în mod unitar în vederea destructurării grupărilor infracţionale coordonate de către Mironescu Ioan Dumitru şi Mararu Bogdan pe raza municipiului Piatra Neamţ.

Facem precizarea că faptele învinuiţilor urmează a fi analizate prin raportare la dispoziţiile art. 66 Cod procedură penală, referitoare la prezumţia de nevinovăţie.

 Alte şase percheziţii sunt efectuate în Piatra Neamţ şi Râşnov, de către procurori criminalişti din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi ofiţeri ai Serviciului Omoruri din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button