ARHIVA B365

ATENTATELE din PARIS, revendicate de gruparea teroristă Stat Islamic

UPDATE 12.45: Președintele Francois Hollande a confirmat faptul că atentatele au fost organizate de Stat Islamic.

 „Franţa va fi nemiloasă cu barbarii din Daesh (n.r. – acronimul arab al reţelei teroriste Stat Islamic). Este vorba de un act de război pregătit, organizat şi plănuit din afara Franţei”, a adăugat liderul de la Paris. Ceea ce s-a produs ieri în Paris şi în zona Saint-Denis este un act de război şi, în contextul războiului, trebuie să luăm deciziile adecvate. Asistăm la un act terorist comis de Daesh (Stat Islamic) împotriva unei ţări libere. Un act de o barbarie absolută”, a spus Hollande, conform mediafax.ro.

Reţeaua teroristă sunnită Stat Islamic, activă în principal în Siria şi Irak, a revendicat atentatele de la Paris, soldate cu aproape 130 de morţi, informează publicaţia britanică The Independent.

„Atentatele comise la Paris sunt un miracol”, a transmis Centrul media Al-Hayat, agenţia de propagandă a reţelei teroriste Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria / Stat Islamic în Irak şi Levant).

Cel puţin 120 de persoane au fost ucise în urma unor atentate teroriste multiple ce au avut loc, vineri seară, în Paris. Preşedintele François Hollande a anunţat că a fost decretată stare de urgenţă pe întreg teritoriul Franţei.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button