ȘTIRI

ATENTATE PARIS: Unul dintre presupușii teroriști solicitase azil în Serbia în octombrie

„Deţinătorul paşaportului sirian găsit la locul unuia dintre atacurile din Paris a trecut prin Serbia în 7 octombrie”, anunţă Ministerul sârb de Interne, conform Mediafax.ro.

„Unul dintre presupuşii terorişti – A. A. – de care se interesează serviciile de informaţii franceze, a fost înregistrat pe 7 octombrie 2015 la punctul vamal sârb Presevo, la frontiera cu Macedonia. Bărbatul solicitase azil în Serbia. Nu există niciun mandat Interpol pe numele acestei persoane”, precizează instituţia.

Autorităţile franceze au găsit paşaportul unui sirian şi cred că individul este unul dintre autorii atentatelor de la Paris.

Zeci de mii de imigranţi din Orientul Mijlociu şi Africa au tranzitat Serbia în ultimele luni, îndreptându-se spre state occidentale membre ale Uniunii Europene.

Potrivit bilanţului încă provizoriu, cel puţin 129 de oameni au murit, iar 352 au fost răniţi în atentatele comise în cursul nopţii de 3 spre 4 noiembrie la Paris. În bilanţ nu sunt incluşi cei şapte sau opt terorişti morţi în atentate.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button