ATENTATE LA PARIS: Moscheile radicale ar putea fi desființate – ministrul francez de Interne

de:
16 nov. 2015
0 Afișari
ATENTATE LA PARIS: Moscheile radicale ar putea fi desființate - ministrul francez de Interne

„Starea de urgenţă presupune (…) posibilitatea de a proceda la expulzarea celor care trebuie expulzaţi pentru că promovează ura în Franţa, care au fost implicaţi sau sunt suspectaţi de implicare în acţiuni cu caracter terorist”, a declarat ministrul pentru postul France2.

„Acest lucru înseamnă de asemenea – şi am făcut demersuri în acest sens şi va exista o dezbatere în Consiliul de miniştri – desfiinţarea moscheilor în care se proferează ura. Toate acestea trebuie aplicate cu cea mai mare fermitate”, a continuat el.

Bernard Cazeneuve a amintit „creşterea semnificativă a mijloacelor” serviciilor de informaţii, încă înainte de atentatele de vineri, prin crearea a 1.500 de locuri de muncă, „aproape 233 de milioane de euro investiţi” şi „noi dispoziţii legislative”.

Ministrul de Interne a dat asigurări că „acest război va fi câştigat de Republica franceză prin democraţie, valorile pe care le poartă şi fermitatea acţiunilor”.

El le-a cerut francezilor „să continue să trăiască”, „pentru că asta vor teroriştii să ne impună prin teamă, refuzul de a trăi ca până acum, cu modelul nostru de civilizaţie, dragostea de libertate, de cultură”.

Cookies