ARHIVA B365

ATENTATE FRANŢA. Gruparea statului islamic în Irak, bombardată masiv de Canada

ATENTATE FRANŢA. În cadrul angajamentului Canadei alături de forțele coaliției internaționale conduse de Statele Unite, două avioane F-18 Hornets au lovit un obiectiv al grupării SI la sud-vest de orașul Haditha (situat la 250 de kilometri nord-vest de Bagdad) cu ajutorul echipamentelor de ghidare de precizie, a menționat ministerul citat, potrivit Agerpres.

Un nou bilanţ al ATENTATELOR DE LA PARIS: 132 de morţi. Raiduri ale Franţei împotriva ISIS

Trei dintre persoanele rănite în atentatele din Paris au decedat duminică la spitale, astfel că bilanţul victimelor atacurilor teroriste a ajuns la 132 de morţi, relatează presa franceză. Franţa a intensificat raidurile aeriene împotriva reţelei teroriste Stat Islamic, efectuând duminică 20 de raiduri aeriene asupra oraşului sirian Raqqa, fieful organizaţiei fundamentaliste sunnite.

ATENTATE FRANŢA. Avioanele militare canadiene au participat ‘la lovituri aeriene ale coaliției în sprijinul operațiunilor ofensive ale forțelor de securitate irakiene’.

ATENTATE FRANŢA. Loviturile canadiene au survenit pe fondul unei polemici în Canada între noul guvern de la Ottawa, condus de Justin Trudeau, ce a promis retragerea avioanelor canadiene din Irak în viitorul apropiat, și opoziția conservatoare care i-a cerut șefului executivului să-și revizuiască poziția după atentatele teroriste comise vineri noaptea în șase locuri diferite din Paris și soldate cu 132 de morți și 352 de răniți, potrivit celui mai recent bilanț.

ATENTATE FRANŢA. Lovituri aeriene au fost efectuate și vineri de către avioane canadiene împotriva pozițiilor jihadiștilor.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button