Atentat sinucigaş ce viza trupe NATO, pe aeroportul din Kabul: TREI MORȚI

de:
17 mai 2015
0 Afișari
Atentat sinucigaş ce viza trupe NATO, pe aeroportul din Kabul: TREI MORȚI

Un cetățean străin, membru al Misiunii de Poliție a UE în Afganistan (EUPOL), a fost ucis duminică în atentatul sinucigaș în care și-au mai pierdut viața și doi civili afgani, informează EUPOL, citat de romaniatv.net.

Explozia s-a produs lângă aeroportul din Kabul. „Am văzut trei cadavre. Un copil și două femei”, a declarat un martor ocular, citat de Reuters.”Potrivit primelor informații, este vorba de un atentat sinucigaș (…) în apropiere de aeroportul din Kabul, a declarat pentru France Presse un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne afgan, Najib Danish, informează Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al poliției afgane, Ebadullah Karimi, a declarat că un atentator sinucigaș a intrat cu mașina, o Toyota Corolla, într-un convoi cu militari străini pe drumul dintre principalul aeroport din Kabul către o tabără NATO aflată în apropiere. Totodată, Reuters informează că atacul a avut loc la circa 200 de metri de intrarea în aeroportul din Kabul. Poliția a încercuit perimetrul.

Un purtător de cuvânt al misiunii „Sprijin hotărât” a NATO (pentru ajutarea și formarea armatei afgane, care a luat locul misiunii de luptă a ISAF — n.r.) a declarat că nu poate confirma dacă un vehicul al coaliției a fost afectat de explozie. „Abia s-a întâmplat, încă verificăm”, a declarat ofițerul pentru afaceri publice Armando B. Perez.

Atacul nu a fost deocamdată revendicat, dar Reuters amintește că insurgenții talibani au lansat o serie de atacuri în întreaga țară de la retragerea majorității militarilor străini, la sfârșitul anului trecut.

Cookies