ATENTAT într-un mall din Munchen. Zece persoane ucise de un adolescent, care s-a sinucis

de:
22 iul. 2016
0 Afișari
ATENTAT într-un mall din Munchen. Zece persoane ucise de un adolescent, care s-a sinucis

UPDATE. „Autorul este un germano-iranian de 18 ani, din Munchen„, care nu era cunoscut de serviciile de poliție și trăia „de multă vreme” în capitala Bavariei, cu dublă cetățenie germană și iraniană, a declarat Hubertus Andrae în cursul unei conferințe de presă.

Motivațiile rămân deocamdată complet necunoscute„, a adăugat el. Comandantul poliției a menționat că atacatorul a strigat ceva înainte de a trece la acțiune, însă a subliniat că până în prezent nu s-a stabilit cu exactitate despre ce este vorba.

Tânărul a deschis focul la începutul serii în direcția persoanelor care ieșeau dintr-un restaurant McDonald’s, apoi a continuat atacul într-un centru comercial din vecinătate, după care a reușit să fugă.

O patrulă de poliție l-a rănit cu o armă de foc, însă tânărul a continuat să fugă. Corpul său fără viață a fost regăsit mai târziu, în jurul orelor 18.30 GMT, de către poliție, care a constatat că el s-a sinucis.

Forțele de ordine au crezut inițial că au de-a face cu trei autori, pentru că o mașină suspectă cu doi bărbați în interior a fost văzută de martori în timp ce se îndepărta cu viteză de locul tragediei. „S-a dovedit că cei doi nu aveau absolut nicio legătură cu faptele”, a afirmat Hubertus Andrae.

Bilanțul atacului armat s-a stabilit la nouă persoane ucise de adolescent, plus autorul care s-a sinucis. Pe de altă parte, 21 de persoane au fost rănite, dintre care trei în stare foarte gravă, viața lor fiind în pericol, potrivit șefului poliției.

UPDATEBilanţul atacului de la Munchen a ajuns la nouă morţi, poliţia verificând dacă printre cadavre se află cel al autorului crimelor, informează presa germană.

Poliţia germană a confirmat vineri seară că un individ s-a sinucis, verificând dacă este vorba de autorul atacului. Conform unor surse, un cadavru a fost găsit la circa un kilometru de zona în care a avut loc atacul. Poliţia verifică dacă este cel al autorului atacului. Revista Focus a relatat că un bărbat ar fi fost împuşcat de forţele speciale ale Poliţiei (SEK).

Zona din jurul centrului comercial, aflat în cartierul Moosach, a fost închisă.

Potrivit Reuters, o purtătoare de cuvânt a declarat că nu se ştie cine a tras focurle de armă.

Mai multe persoane au fost ucise, iar altele sunt gravă rănite, scrie Die Zeit.

„În momentul de faţă, există o operaţiune majoră în curs în centrul comercial Olympia (OEZ)”, a comunicat Poliţia locală.

Forţele de securitate din Germania se află în alertă, după ce un migrant a rănit luni cinci pasageri ai unui tren, în Bavaria, iar autorităţile au avertizat cu privire la riscul unor noi atacuri.

Cookies