ARHIVA B365

ATENTAT FRANŢA. Un camion a intrat în mulţime la Nisa, de Ziua Franţei: zeci de MORŢI şi răniţi FOTO

UPDATE 15.25 Autorul atentatului comis în oraşul francez Nisa reuşise să ajungă în zonă minţind poliţia că transporta îngheţată şi a aşteptat multe ore în maşină pentru a putea ataca, afirmă surse citate de publicaţia britanică Express.

Mohamed Lahouaiej Bouhlel, un francez de origine tunisiană în vârstă de 31 de ani, închiriase camionul cu două zile înainte şi ajunsese în centrul oraşului Nisa minţind poliţia că transporta îngheţată. Poliţia ar fi permis staţionarea camionului pe Bulevardul Promenade des Anglais din Nisa, au declarat surse din cadrul autorităţilor franceze.

UPDATE. 84 de morți și 18 răniți în stare critică, potrivit unui nou bilanț

Atentatul terorist de la Nisa de joi seară, când un franco-tunisian a intrat în plin cu un camion în mulțime și a deschis focul înainte de a fi neutralizat de poliție, s-a soldat cu 84 de morți și zeci de răniți, dintre care 18 sunt în stare de ‘urgență absolută’, potrivit unui nou bilanț al guvernului, relatează AFP.

Ministrul francez de interne, Bernard Cazeneuve, a anunţat într-o conferinţă de presă organizată la Nisa că numărul victimelor atacului terorist din noaptea de joi spre vineri este de 80 de morţi şi 18 răniţi în stare critică.

În prezent, prioritatea noastră este ca ancheta să aibă loc cât mai repede posibil„, a spus Cazeneuve. El a anunţat şi extinderea planului Vigipirate în tot departamentul.

Preşedintele Franţei, Francois Hollande, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că bilanţul victimelor atacului de la Nisa se ridică la 79 de morţi, printre care şi copii, a calificat masacrul drept un atac terorist şi a anunţat o serie de măsuri suplimentare de securitate

Este clar că trebuie să facem totul pentru a lupta împotriva flagelului terorist„, a subliniat el.

Cartea de identitate a unui bărbat de 31 de ani, de origine tunisiană, a fost găsită în camionul care a intrat joi noapte în mulţime la Nisa. Proprietarul documentului locuia la Nisa.

Nicio grupare nu a revendicat deocamdată atacul de la Nisa, dar grupurile care susţin organizaţia teroristă Statul Islamic sărbătoresc, a anunţat centrul de monitorizare a mediilor jihadiste SITE, citat de Daily Telegraph.

Potrivit primelor informaţii, un camion a intrat în plin în mulţimea strânsă pe Promenade des Anglais pentru focul de artificii. Camionul a lovit oamenii cu viteză maximă, ceea ce a generat momente de panică.

Autorul atentatului comis în oraşul francez Nisa reuşise să ajungă în zonă minţind poliţia că transporta îngheţată şi a aşteptat multe ore în maşină pentru a putea ataca, afirmă surse citate de publicaţia britanică Express.

Autorul atentatului din Nisa adusese camionul în zonă minţind că transporta îngheţată – surse

Mohamed Lahouaiej Bouhlel, un francez de origine tunisiană în vârstă de 31 de ani, închiriase camionul cu două zile înainte şi ajunsese în centrul oraşului Nisa minţind poliţia că transporta îngheţată.

Poliţia ar fi permis staţionarea camionului pe Bulevardul Promenade des Anglais din Nisa, au declarat surse din cadrul autorităţilor franceze.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button