ARHIVA B365

ATENTAT FRANŢA. Doi români au fost răniţi în atacul de la Nisa şi sunt spitalizaţi

Ministrul român de Externe, Lazăr Comănescu, a spus că până la acest moment nu există informaţii că ar fi şi români decedaţi în urma atacului, potrivit news.ro.

Ştim doar că există doi cetăţeni români care trăiesc în Franţa şi care sunt răniţi, dar sunt îngrijiţi în spitalele de acolo, de la Nisa„, a spus Lazăr Comănescu.

MAE a transmis şi un comunicat de presă care confirmă informaţiile privind cei doi români răniţi.

Ministerul Afacerilor Externe informează că până la acest moment, printre decedaţi, nu au fost identificaţi cetăţeni români. Totodată, conform ultimelor informaţii disponibile, printre victimele rănite şi spitalizate se află 2 cetăţeni români. O echipă consulară a oficiului consular român de la Marsilia s-a deplasat în cursul nopţii la Nisa şi este în legătura cu rudele persoanelor rănite„, se arată în comunicat.

Ulterior, MAE a transmis că echipa consulară de la Marsilia, care se află deja din cursul nopţii la Nisa, a mers la spitalele unde se află cei doi cetăţeni români răniţi în atac şi a luat legătura cu familiile acestora, fără a oferi însă detalii despre starea lor de sănătate.

„MAE informează că echipa consulară a Consulatului General de la Marsilia, aflată la Nisa, s-a deplasat la unităţile spitaliceşti unde sunt internate victimele rănite, a stabilit legătura cu rudele celor două victime spitalizate şi le acordă asistenţă consulară de specialitate”, transmite ministerul.

Oficialii transmit că celula de criză activată la nivelul MAE se află în legătură permanentă cu autorităţile franceze, prin intermediul Ambasadei României la Paris şi Consulatului General la Marsilia, şi al echipei consulare, în vederea obţinerii unor informaţii suplimentare şi monitorizării evoluţiei situaţiei.

MAE a pus la dispoziţia cetăţenilor români contactele telefonice ale Consulatului General la Marsilia +33 491221741, Ambasadei României la Paris +33 (0)147052966; +33 (0)147052755; +33 (0)145503997; +33 (0)147051040, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, autorităţile franceze au activat o linie verde pentru rudele victimelor, apelabilă la numărul: +33 493722222.

Bilanţul atacului de la Nisa, unde un camion a intrat în mulţimea care urmărea artificiile de Ziua Naţională a Franţei, joi noapte, a ajuns la 84 de morţi şi 18 de răniţi în stare critică. Primarul din Nisa, Christian Estrosi, a confirmat că şoferul camionului care a intrat în mulţime a şi tras asupra oamenilor. Autorităţile au descoperit armament greu în camion, a declarat preşedintele regiunii Provence-Alpes-Cote d’Azur, citat de AFP. Hollande a calificat atacul de la Nisa drept un act terorist.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button