Ateneul Român va avea intrarea gratuită la Noaptea Muzeelor. Filarmonica „George Enescu” va participa pentru prima dată la eveniment

02 mai 2023
1530 afișări
Ateneul Român va avea intrarea gratuită la Noaptea Muzeelor. Filarmonica „George Enescu” va participa pentru prima dată la eveniment
Ateneul Român va avea intrarea gratuită la Noaptea Muzeelor. Filarmonica „George Enescu” va participa pentru prima dată la eveniment. Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Cu ocazia evenimentului „Noaptea Europeană a Muzeelor”, bucureștenii și vizitatorii vor avea intrare gratuită la Ateneul Român. Filarmonica „George Enescu” va celebra, în premieră, acest eveniment.

Cu ocazia evenimentului „Noaptea Muzeelor”, Ateneul Român va avea intrarea gratuită

Evenimentul „Noaptea Europeană a Muzeelor” va avea loc sâmbătă, pe data de 13 mai. Cu prilejul organizării acestuia, Ateneul Român va avea intrarea gratuită în intervalul orar 22:00 și 01:00 atât pentru bucureșteni, cât și pentru turiști. Printre activitățile pregătite pentru vizitatori se numără un tur ghidat și un microrecital cameral, conform unui comunicat de presă.

Acesta este un demers european cu rolul de a promova patrimoniul cultural și de a apropia un public cât mai numeros și mai divers de instituțiile de profil. Astfel, Noaptea Muzeelor este o oportunitate, pentru cei interesați, de a cunoaște istoria din spatele muzeelor, dar și colecțiile acestora.

Bucureștenii pot participa la o varietate de activități culturale și educaționale pregătite special pentru ei. Acestea pot creea legături speciale între comunități.

Acesta este programul stabilit pentru a vizita Ateneul Român:

  • La ora 22:00 va începe turul ghidat.
  • Începând cu ora 22:30, cvartetul Filarmonicii „George Enescu” va susține un microrecital:
    • Corina Mitroi – vioara I
    • Ana Maria Tănase – vioara a II-a
    • Iulia Goiană – violă
    • Eugen-Bogdan Popa – violoncel
    • Program: W. A. Mozart – Mica serenadă, KV 525 (selecţiuni).

Te-ar mai putea interesa și:

Primul weekend din cadrul evenimentului „Străzi deschise” a strâns circa 70.000 de persoane

Bucureștenii se pot bucura, în weekenduri, de evenimentul „Străzi deschise – București, Promenadă Urbană”, organizat de Primăria Capitalei. Primul weekend din cadrul acestuia a fost între 29 și 30 aprilie.

Prima zi din ediția a acestui an a evenimentului i-a surprins pe trecători cu numeroase spectacole stradale pe Calea Victoriei, precum:

  • jonglerii și artiști animatori pe picioroange,
  • numere de circ și parada artiștilor de la Circul Metropolitan București,
  • premiera spectacolului „Români la porțile lumii”, adus de Teatrul Masca.

A început programul artistic de seară la „Străzi deschise 2023”. Vă așteptăm pe Calea Victoriei, cu jonglerii și artiști animatori pe picioroange (creart), numere de circ și parada artiștilor de la Circul Metropolitan Bucuresti și, nu în ultimul rând, cu premiera spectacolului Români la porţile lumii adus la „Străzi deschise” de Teatrul Masca (partea a doua a spectacolului are loc mâine seară, la „Străzi deschise 2023”), a fost făcut anunțul de pagina „Străzi deschise – București” pe Facebook.

Prezenți au fost peste 70.000 de persoane în primul weekend al acestei ediții și au participat la spectacole și plimbări pietonale.

Evenimentul „Străzi deschise” are loc în fiecare weekend și se va încheia pe data de 8 octombrie 2023.

Cookies