Ateneul Român și Casa Poporului, recreate din cărți de joc, într-un mall din București

de:
02 mai 2014
1 Afișari
Ateneul Român și Casa Poporului, recreate din cărți de joc, într-un mall din București

Ateneul Român, Palatul Parlamentului şi Plaza România sunt cele trei clădiri pe care Bryan Berg le va construi din cărţi de joc, într-un spaţiu special amenajat în incinta centrului comercial, în perioada 5-11 mai, informează Adevărul.ro.

Clădirile vor fi realizate din 1.200 de pachete, respectiv 64.800 de cărţi de joc. Berg nu va utiliza niciun fel de lipici, clei sau bandă adezivă, doar măiestrie clasică şi design de mare efect. Pe 24 mai, acestea vor fi „demolate” într-o clipită, pentru a arăta că la mijloc nu este niciun truc.

„Ne pregătim să arătăm clienţilor noştri o nouă imagine Plaza România, odată cu lucrările de renovare ce vor demara luna aceasta. Pentru a da startul modernizării, l-am invitat pe artistul Bryan Berg, să recreeze la scară redusă clădirea centrului comercial, alături de alte două construcţii emblematice din Bucureşti, Ateneul Român şi Palatul Parlamentului. Îi invităm pe vizitatori să-i analizeze tehnica şi să se bucure de spectacol. Cu siguranţă vor fi uluiţi!”, a declarat Răzvan Gaiţă, General Manager Anchor Grup.

Brian Berg este la bază arhitect şi deţine o diplomă de Master în Design de la Universitatea Harvard. Prima dată a intrat în Cartea Recordurilor în 1992 pentru cea mai înaltă clădire din cărţi de joc, record pe care şi l-a autodepăşit în 2004, realizând o construcţie de 12 ori mai înaltă. Cea mai mare construcţie a sa măsoară 7,75 metri şi a consumat peste 4.000 de cărţi de joc.

Cookies