Ateneul Român, Castelul Peleş şi sediul MNAC din Parlament NU au autorizaţie ISU

de:
16 nov. 2015
8 afișări
Ateneul Român, Castelul Peleş şi sediul MNAC din Parlament NU au autorizaţie ISU

Surse guvernamentale au declarat, pentru EurActiv.ro, că mai multe clădiri importante din ţară, unele dintre ele cu statut de monument istoric, funcţionează fără autorizaţii de securitate la incendiu din partea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

Pe lista clădirilor de patrimoniu care găzduiesc, de regulă, evenimente publice cu sute de spectatori şi nu au o astfel de autorizaţie, cerută imperativ prin Legea 371/2006, se numără Ateneul Român, care este şi sediul Filarmonicii „George Enescu” din Bucureşti, şi Teatrul Naţional şi Opera Naţională din Cluj-Napoca.

Castelul Peleş, una dintre cele mai importante şi cunoscute clădiri de patrimoniu din România, nu are nici el autorizaţie de securitate la incendiu, cum nu are nici Muzeul Bran, unul dintre simbolurile României în lume.

Muzeul Naţional de Artă Contemporană (MNAC) are sediul principal într-o aripă a Palatului Parlamentului din Bucureşti, dar nici această instituţie nu are aviz de securitate la incendiu.

Patrimoniul aflat în Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” din Capitală nu este nici el sigur din punctul de vedere al avizelor de la ISU, deşi aici există o echipă specială de pompieri, pregătită să intervină în caz de incendiu.

Cookies