Atenționare de călătorie pentru Norvegia

de:
06 mart. 2015
0 Afișari
Atenționare de călătorie pentru Norvegia

Se aşteaptă precipitaţii abundente în partea de vest a ţării, la sud de Stad în zilele de sâmbătă şi duminică. De asemenea, în Rogaland, Hordaland, Sogn şi Fjordane există risc crescut de avalansă în ziua de sâmbătă.

În sudul Norvegiei, în regiunile Vest-Agder, Aust-Agder, Telemark, Buskerud, Oppland şi Hedmark se vor înregistra condiţii dificile de trafic, începând de vineri noapte şi în cursul zilei de sâmbătă, datorită vântului puternic şi precipitaţiilor abundente.

În Rogaland, sâmbătă şi în prima parte a zilei de duminică, se aşteaptă precipitaţii abundente la nord de Boknafjorden, local se poate ajunge la 70-100 mm/36 ore.

În regiunile Hordaland, Sogn şi Fjordane se aşteaptă, de asemenea, căderi mari de precipitaţii în cursul zile de sâmbătă şi duminică, local se poate ajunge la 140-180mm/36 ore.

În Romsdal şi Møre se aşteaptă furtună puternică în partea de sud-vest, de-a lungul coastei, în ziua de sâmbătă.

În regiunile Nordland şi Troms se aşteaptă sâmbătă după amiază furtună puternică pe alocuri.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă tuturor cetăţenilor români care doresc să se deplaseze sau care tranzitează Regatul Norvegiei să nu pornească la drum fără a consulta site-urile Internet de specialitate (http://www.met.no/OBSvarsel/, http://www.varsom.no/,http://www.vegvesen.no/, http://www.yr.no/obsvarsel/).

Cookies