Atenție! O nouă modă a tâlhăriilor: Atacurile în scările de bloc

de:
19 feb. 2013
0 Afișari
Atenție! O nouă modă a tâlhăriilor: Atacurile în scările de bloc

În cursul zilei de luni, 18 februarie a.c., a fost identificat un tânăr de 19 ani ca fiind principalul suspect de comiterea unei tâlhării în scara unui bloc din sectorul 4 al Capitalei, judiciariştii bucureşteni reuşind totodată recuperarea prejudiciului şi restituirea acestuia către partea vătămată.

În sarcina acestuia poliţiştii Capitalei au stabilit faptul că în urmă cu aproximativ o săptămână, în timp ce se afla în scara unui imobil situat pe Şoseaua Berceni, acesta ar fi smuls cerceii unei bătrâne de 84 de ani, după care a părăsit zona în fugă.

În cursul aceleaşi zile, poliţiştii bucureşteni au identificat alţi doi tineri, de 20 şi 29 de ani, suspectaţi de faptul că, în urmă cu cinci zile ar fi sustras prin smulgere, din mâna unei minore de 10 ani, un telefon mobil, în timp ce aceasta se afla în scara blocului în care domicilia.

Tot în cursul zilei de ieri, poliţiştii bucureşteni au identificat şi depistat alţi doi tineri de 13 şi 14 ani, frate şi soră, ca fiind principalii suspecţi în cazul tâlhăririi unei femei de 68 de ani.

Din verificările efectuate de poliţişti a reieşit faptul că, în timp ce partea vătămată aştepta liftul într-un imobil din sectorul 3, s-au apropiat doi minori, un băiat şi o fată, iar în timp ce băiatul ţinea uşa de acces în bloc deschisă pentru a facilita scăparea, fata i-ar fi smuls victimei cerceii din urechi după care au fugit împreună.

Continuând verificările în cele trei cazuri, judiciariştii bucureşteni i-au identificat şi depistat pe cei cinci suspecţi, reuşind totodată recuperarea în parte a prejudiului creat şi restituirea bunurile către părţile vătămate.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii bucureşteni, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tâlhărie, cu trei dintre suspecţi în stare de reţinere, aceştia urmând a fi prezentaţi magistraţilor cu propunere de arestare preventivă, minorii fiind încredinţaţi familiei.

Cum vă feriți de astfel de atacuri

Pentru a nu deveni victima unor astfel de infracţiuni, Poliţia Capitalei vă recomandă să adoptaţi o conduită preventivă şi să aveţi grijă de bunurile dumneavoastră, iar în cazul în care suferiţi o agresiune, strigaţi, alertaţi persoanele din jur, acest lucru putând descuraja agresorii.

De asemenea, dacă observaţi o persoană necunoscută care staţionează fără motiv în spaţiile comune ale blocurilor sau în proximitatea intrării şi care încearcă să pătrundă în bloc odată cu dumneavoastră, evitaţi să intraţi în imobil neînsoţiţi.

În această situaţie, solicitaţi ajutorul unui vecin, iar dacă este cazul, apelaţi numărul unic de urgenţă 112 ori sesizaţi cel mai apropiat echipaj sau unitate de Poliţie.

Pentru a reduce riscul de a deveni victima unei astfel de infracţiuni, Poliţia Capitalei vă mai recomandă să evitaţi purtarea la vedere, în mod ostentativ, a bijuteriilor, valorilor sau telefoanelor mobile care ar putea atrage atenţia asupra dumneavoastră.

Cookies