ȘTIRI

Atelierele lunii octombrie @incubator 107: scris, meditație, tatuaje. VEZI PROGRAMUL ZILEI

Scris, blogging şi rock’n’roll: Lecţii de creativitate

Cu toţii scriem. Chiar dacă nu scriem romane sau alte ficţiuni. Poate avem un jurnal unde scriem ce ne supără sau poate nu scriem deloc. Ei bine, atelierul de faţă îşi propune să arate că, poate cu puţintel ajutor, toţi ştim să scriem. Toţi ştim să creăm personaje, ba chiar toţi suntem nişte personaje în poveştile noastre şi ale altora. Ce vă aduce atelierul? Exerciţii de creative writing, jocuri de creativitate, lecţii interactive despre condei şi un speaker vorbăreţ care nu ştie când să tacă din gură.

Cu cine?
Eu sunt Ana Maria Gheorghe şi scriu de la şapte ani. Am scris la un proiect marca Adevărul, la gen90, la Motivonti, am fost copywriter la firma Eventures, am scris pentru Mihaela Rădulescu şi în prezent am două bloguri: Modă, pe bune? şi Scriu orice Căcat, deci am Talent. Am scris în zeci de feluri: de la ştiri la romane, de la poveşti de dragoste la povestioare de groază. Şi sunt aici ca să vă învăţ şi pe voi!

Cu ce?
Voi trebuie să veniţi echipaţi cu cartea voastră preferată. Restul e în mintea şi-n mâinile voastre. Să ne gâdilăm creativitatea? Aduceţi şi-un condei şi haideţi să ne luptăm cu dragoni, să furăm prinţese şi să rezolvăm mistere împreună. Rock’n’roll!

Când?
miercuri@incubator107 , 8 octombrie 2014 de la 19:00 la 21:00
miercuri@incubator107 , 15 octombrie 2014 de la 19:00 la 21:00
miercuri@incubator107 , 22 octombrie 2014 de la 19:00 la 21:00
miercuri@incubator107 , 29 octombrie 2014 de la 19:00 la 21:00

Unde ?
Atelierul se ține în mansarda noastră din str. Traian 107 (Zona Hala Traian), sector 2, București. Dacă nu știi deja, află cum să ajungi: http://bucuresti.incubator107.com/contact.html

Meditaţie cu boluri tibetane

Bolurile tibetane, cunoscute şi sub numele de boluri cântătoare, sunt instrumente muzicale utilizate de mii de ani în Orient, ca suport sonor în timpul meditaţiilor şi rugăciunilor.
Bolurile tibetane în compoziţie 7 metale corespondente celor 7 planete ale sistemului nostru solar: aur– Soare, argint– Luna, mercur– Mercur, cupru– Venus, fier– Marte, staniu– Jupiter, plumb– Saturn. Se spune însă că formula secretă de producere a bolurilor s-a pierdut, astfel că în ziua de azi nu mai este sigur ca au în compoziție 7 metale. Sunt produse manual, și în timpul manoperei se rostesc mantre. Vibraţiile bolurilor tibetane pătrund în adâncimea corpului, masând în profunzime celulele şi armonizând în acelaşi timp centrii energetici, care vor intra astfel în rezonanţă cu cele 7 planete corespondente metalelor din compoziţia bolului.
Bolurile tibetane pot fi plasate pe abdomen, pe piept, pe spate, pe picioare sau în jurul corpului. Prin activare cu un bastonaş, ele produc vibraţii care se transmit în profunzimea zonei în care sunt aşezate, realizând unmasaj sonor la nivel celular. Astfel se creează o stare de armonie la nivelul fiecărei celule. Datorită pătrunderii profunde a vibraţiilor în ţesuturi, sunetul poate atinge zone care, în general, nu pot fi abordate prin tehnici convenţionale. Graţie armonicilor deosebite precum şi sunetelor naturale ale bolurilor cântătoare, această terapie acţionează în mod global asupra corpului, minţii şi sufletului, permiţând atingerea rapidă a unei stări de relaxare profundă.
Într-o terapie individuală se folosesc în general de la 3 la 12 boluri, iar în terapia de grup se pot folosi mai multe. Pe lângă sunetul fundamental, ele produc o gamă de armonici a căror sonoritate se menţine mult timp, iar ceea ce rezultă este o adevărată muzică sacră pentru trup şi suflet. Bolurile tibetane induc o stare de profundă linişte interioară ce merge dincolo de simpla relaxare, ajungând să producă în creier unde alfa şitheta care generează stări de meditaţie foarte profundă. Terapia cu boluri tibetane este ideală în reducerea stresului, relaxare profundăşi armonizare în plan mental. Sunetele generate de boluri au efecte benefice în special asupra sistemului nervos central, echilibrând activitatea emisferelor cerebrale.
Cu cine?
Sunt Halmágyi Péter și voi fi gazda celor 4 ateliere de meditație cu boluri tibetane.
De mulți ani de zile caut o metodă de a alina suferințele și durerile oamenilor. Pe parcursul căutărilor mele am descoperit metoda alinării suferințelor prin terapia cu boluri tibetane. Am avut deosebita șansă și bucurie de a mă întâlni cu mari maeștri în domeniu, cei care m-au inițiat și mi-au îndrumat pașii în această direcție. Am obținut diploma de terapeut în urma absolvirii unui modul de formare în cadrul Academiei Peter Hess din Bonn, Germania.
Pe parcursul activității mele, am organizat meditații de grup și individuale, terapii personalizate. Am inițiat programul „Chakra Dance”, curs prin care participanții își însușesc metodele de a-și activa chakrele prin meditație, mișcare și vibrația bolurilor.
Cu ce?
În ținută lejeră, comodă.

Când?
vineri@incubator107 , 10 octombrie 2014 de la 19:00 la 21:00
vineri@incubator107 , 17 octombrie 2014 de la 19:00 la 21:00
vineri@incubator107 , 24 octombrie 2014 de la 19:00 la 21:00
vineri@incubator107 , 31 octombrie 2014 de la 19:00 la 21:00
Unde ?
Atelierul se ține în mansarda noastră din str. Traian 107 (Zona Hala Traian), sector 2, București. Dacă nu știi deja, află cum să ajungi: http://bucuresti.incubator107.com/contact.html


Mindfulness: un stil de viaţă conştient

Pentru început vom face un test de măsurare a nivelului de conștiință (CQ-i – dezvoltat de Ovidiu Brăzdău), ca să vedem unde stăm. Apoi, vom aborda fundamentul practicii mindfulness, pe baza căruia vom explora cu conștiința diverse zone de manifestare ale ființei umane. Adică vom practica exerciţii care să ne ajute să devenim mai conștienți de gânduri, de emoții, de corpul fizic, de identitatea noastră, de relațiile noastre cu ceilalți. Pregătiți-vă ca pe lângă întâlnirile bisăptămânale, să aveți de făcut exerciții în fiecare zi, pe toată durata desfășurării programului.
De ce?
Atelierul „Mindfulness: un stil de viață conștient” a luat naștere pentru că am observat că, deși există foarte multă informație legată de dezvoltarea interioară, lipsește cu desăvârșire practica. Aceasta se întâmplă pentru că nu există un context de practică care să ne susțină. În tradițiile spirituale, aspectul acesta este rezolvat prin ritualurile comunității. Însă foarte mulți oameni, printre care și eu, nu vor să adere în totalitate la o tradiție spirituală sau la alta, probabil datorită diversității culturale la care ne place să fim expuși și a spiritului nostru independent. Pentru acești oameni am creat acest program, pentru a putea aduce minunatele informații inspiraţionale la nivel de trăire.
Cu cine?
Mă numesc Vlad Dogărescu, psiholog şi psihoterapeut și mă preocup intens de meditație și cunoaștere interioară de mai mult de 10 ani. În acest timp am studiat psihologia occidentală, budismul şi yoga. Deși la începutul călătoriei mele mă interesau „super-puterile” psihice și „zburătorii”, cu timpul am devenit din ce în ce mai sceptic și mai orientat spre teoriile care sunt demonstrate prin metoda științifică sau care cel puţin rezistă unei gândiri critice, fără să pierd însă din vedere deschiderea către necunoscut. În continuare îmi face mare plăcere să speculez cu privire la realitatea umană, însă sunt mereu conștient de calitatea unui astfel de gând.
Când?
luni@incubator107 , 6 octombrie 2014 de la 19:00 la 21:0
duminică@incubator107 , 12 octombrie 2014 de la 19:00 la 21:00
marți@incubator107 , 14 octombrie 2014 de la 19:00 la 21:00
duminică@incubator107 , 19 octombrie 2014 de la 19:00 la 21:00
marți@incubator107 , 21 octombrie 2014 de la 19:00 la 21:00
duminică@incubator107 , 26 octombrie 2014 de la 19:00 la 21:00

Unde ?
Atelierul se ține în mansarda noastră din str. Traian 107 (Zona Hala Traian), sector 2, București. Dacă nu știi deja, află cum să ajungi: http://bucuresti.incubator107.com/contact.html

Puterea cristalelor

Cristalele s-au format odată cu solidificarea pământului și au continuat să se metamorfozeze odată cu transformarea planetei. Ele reprezintă ADN-ul planetei noastre, fiind un tipar chimic esențial pentru evoluția acesteia. Acestea reprezintă bănci miniaturale de date, ce conțin informații legate de dezvoltarea Pământului de-a lungul milioanelor de ani. Unele cristale au fost supuse unor presiuni enorme, în timp ce altele au evoluat în grote subterane aflate la mare adâncime. Unele s-au format în straturi succesive, în timp ce altele s-au solidificat din soluții minerale lichide. Toate aceste maniere diferite de formare le afectează proprietățile și funcțiile. Indiferent de forma pe care o au însă, structură lor cristalină poate absorbi, conserva, concentra și emite energie, îndeosebi în registrul electromagnetic.
Modulul 1
Atlantida folosea cristale – să ne aducem aminte J
Cum să alegem cristalul potrivit?
Purificarea și programarea cristalelor
Vindecarea cu ajutorul cristalelor
Meditație practică cu ajutorul cristalelor eterice
Modulul 2
Cristalele și chakrele
Apa potabilă cu ajutorul cristalelor și elixire
Purificarea aurei
Efecte secundare posibile la folosirea Cristalelor
Fiecare participant va primi un cristal fizic încărcat și purificat pentru a va ajută pe calea vieții. Fiecare participant va primi un caiet de lucru în care va avea detalii și informații ce se vor discuta în cadrul cursului.
Cu cine?
Sunt Beatrice Crancu, freelancer, creator dispozitive protecție, fotograf, blogger și pasionată de spiritual. De când mă știu sunt interesată de tot ce ține de spirit, paranormal, energii, extratereștrii, astronomie, ocultism, iar lista poate continua în sfera acesta. Din dorința de a-i ajuta pe cei din jurul meu am decis să „creez” bijuterii cu cristale semiprețioase, motivul principal fiind acela că ele vor dăinui veșnic. Dar îmi place să spun că eu fac dispozitive de protecție, iubire, vindecare şi nu bijuterii.

Aici puteți găsi blogurile mele :
– Spiritual: http://feelove-world.blogspot.com/
– Fotografie: http://bardart-portofolio.blogspot.ro/
– Idei de stil: http://beatrix-boutique.blogspot.ro/
Site-ul meu: www.beatrixcolor.ro

Când?
joi@incubator107 , 9 octombrie 2014 de la 19:00 la 21:00
joi@incubator107 , 16 octombrie 2014 de la 19:00 la 21:00

Unde ?
Atelierul se ține în mansarda noastră din str. Traian 107 (Zona Hala Traian), sector 2, București. Dacă nu știi deja, află cum să ajungi: http://bucuresti.incubator107.com/contact.html

Tatuajul perfect

Vrei un tatuaj, dar nu îți vine să deschizi ușa primului salon care îți iese în cale? Îți dai seama că poate fi o decizie care îți va influența viața? Ai deja tatuaje, însă nu ești pe deplin mulțumit/ă de ele? Sau pur și simplu nu ești sigur/ă că vrei să îți colorezi pielea pentru totdeauna? Te ajutăm să iei o decizie în cunoștință de cauză.
Există o serie de lucruri pe care trebuie să le știi și o serie de pași pe care trebuie să îi urmezi atunci când te hotărăști că vrei un tatuaj. În funcție de deciziile pe care le iei, vor urma nopți nedormite și pline de regrete sau zile însorite în care să visezi la următoarele desene pe piele.
Atelierul 1:
La acest atelier vom discuta despre cum îți alegi tatuajul și tatuatorul
– Alegerea stilului în care se încadrează tatuajul și artistul cel mai potrivit pentru a-l executa (Care sunt stilurile? Cum le deosebim și cum încadrăm un tatuaj într-o anumita zonă? Cât de importantă este relația cu artistul?)
– Alegerea locului în care tatuajul va fi poziționat (Care sunt implicațiile sociale? Care sunt zonele unde durerea este mai intensă? De ce unele zone nu sunt recomandate?)
– Pregătirile pe care trebuie să le faci pentru „ziua cea mare”
– Cum te asiguri că sunt respectate condițiile de igienă
– Modul în care trebuie să ai grijă de tatuaj, după ce ai ieșit din salon
Atelierul 2:
La cea de-a doua întâlnire, dacă ai decis că vrei să faci pasul cel mare, te vom ajuta să îți alegi tatuajul perfect. În plus, vei vedea și cum funcționează un aparat de tatuat, ba chiar îl vei putea testa pe piele sintetică.
Cu cine?
Sunt Cristina Apostol (aka Pif Superstea în spațiul virtual). Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Știinţele Comunicării. Am lucrat la știri opt ani, unde am scris poveștile care ieșeau din gura prezentatorilor. Am pus, însă întâmplător, mâna pe un aparat de tatuat și am descoperit ce aș vrea să fac cu adevărat în viață: să scriu povești colorate pe pielea oamenilor. De aproximativ doi ani am început să ma îndrep către această ocupație, iar acum sunt tatuator full-time la salonul Dark Side Ink Division.
Îmi plac tatuajele crazy, foarte colorate, incluse generic în zona de new school, dar și cele tradiționale japoneze, watercolour sau dotwork-ul. Rareori folosesc într-un tatuaj mai puțin de 20 de culori sau nuanțe.

Când?
marți@incubator107 , 7 octombrie 2014 de la 19:00 la 21:00
luni@incubator107 , 20 octombrie 2014 de la 19:00 la 22:00
Unde ?
Atelierul se ține în mansarda noastră din str. Traian 107 (Zona Hala Traian), sector 2, București. Dacă nu știi deja, află cum să ajungi: http://bucuresti.incubator107.com/contact.html
Cum?
Înscrierea la atelier se face online. Apasă cu curaj aici, înscrie-te şi vino la atelier! Scrie-ne sincer de ce vrei să vii, zi-ne de unde ai auzit de noi și lasă-ne numărul tău de telefon.
Donaţia ta ajută incubator107 să supravieţuiască și ne încurajează meşterul. Sugerăm o donație de 30 lei pentru fiecare întâlnire și 20 lei pentru studenți și liceeni.
Dacă nu vă puteți permite, nu stați departe, ne puteți ajuta în alte feluri: să promovăm în companii Programul de descoperire a pasiunilor, să închiriem mansarda pentru alte traininguri sau evenimente, să atragem sponsorizări sau să umplem pur și simplu mansarda de bucurie: http://bucuresti.incubator107.com/colaborari.html.

 


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button