Ateliere de fotografie pentru copii în București, la Institutul Cervantes. Când și cum se vor desfășura acestea

11 ian. 2022
97 Afișari
Ateliere de fotografie pentru copii în București, la Institutul Cervantes. Când și cum se vor desfășura acestea
Ateliere de fotografie pentru copii în București, la Institutul Cervantes. Când și cum se vor desfășura acestea | Sursă foto: Pexels

Pentru a încuraja creativitatea copiilor Institutul Cervantes organizează ateliere de fotografie. Acestea vor fi coordonate de Amanda Granado, artistă din Venezuela de origine română.

Institutul Cervantes din Capitală va începe seria evenimentelor cu două ateliere de fotografie destinate copiilor. Grupele de vârstă sun 4-6 ani și 7-9 ani. Acestea vor avea loc în perioada 23-24 ianuarie.

Ateliere de fotografie pentru copii în București, la Institutul Cervantes

Atelierele durează patru ore și vor fi împărțite în ședințe de câte două ore fiecare. De la ora 10 până la ora 12 se vor desfășura atelierele pentru grupa de vârstă 4-6 ani, iar de la ora 12:15 până la ora 14:15 pentru grupa de vârstă 7-9 ani.

Înscrierile pentru aceste ateliere se pot face până în data de 18 ianuarie, iar taxa pentru participare este de 150 de lei. Numărul minim de participanți este de 5 și maximul de 7. Cei mici trebuie să vină cu de acasă cu aparate foto digitale sau cu telefoane mobile ce au cameră foto integrată. Cei ce sunt interesați de înscrieri pot trimite un mail la adresa: cultbuc@cervantes.es.

Cum se vor desfășura atelierele

Atelierele Amandei Granado „La primera toma/ Primul cadru”, au scopul de a încuraja creativitatea și imaginația copiilor. Aceștia vor avea ocazia de a privii mediul ce îi înconjoară dincolo de prejudecățile societății. În prima zi a atelierului cei mici vor explora spațiul Institutului Cervantes pentru a observa și reține obiectele și imaginile ce la atrag atenția. Aceștia nu vor avea aparatele cu ei, ci vor încadra lucrurile ce le-au atras atenția cu mâna, după cum scrie Agerpres.

La finalul traseului copiii vor face desene din memorie ale imaginilor pe care le-au reținut. În a doua zi aceștia se va merge pe același traseu, însă de data aceasta cei mici vor avea cu ei aparatele și vor face fotografii. În final se vor compara pozele făcute cu desenele, și li-se va cere părerea copiilor.

Cookies