BAZAR

Ateliere de creaţie, spectacole de circ, muzică live şi târg de bijuterii handmade în Parcul Grădina Icoanei

Cea de-a şaptea ediţie a evenimentului se desfăşoară între 29 iunie şi 1 iulie 2012, între orele 11.00-21.00, şi vine în întâmpinarea pasionaţilor de artă cu: ateliere de creaţie, spectacole de circ, muzică live, elemente de cultura japoneză şi o expoziţie cu vânzare de bijuterii, haine şi accesorii handmade.

Evenimentul, susţinut de Primăria Sectorului 2, îşi propune să promoveze arta, sub diversele ei forme de manifestare, prin crearea unui spaţiu de relaxare accesibil atât artiştilor profesionişti şi amatori, cât şi publicului larg.

Cei care îşi vor petrece finalul de săptămână în Gradina Icoanei sunt invitaţi să îşi testeze imaginaţia în cadrul atelierelor de creaţie artistică susţinute de Creative Arts, în cadrul cărora vor învăţa să-şi accesorizeze pălăriile de soare, să confecţioneze bijuterii şi alte accesorii handmade.

Pasionaţii de cultură japoneză vor putea participa la atelierele susţinute de Centrul de Studii Româno-Japoneze, în parteneriat cu Asociaţia Rădăcini Culturale şi Haramichi Ro, pentru a afla mai multe informaţii despre caligrafia japoneză, origami şi arta de a îmbrăca un kimono de vară (Yukata) .

Amatorii de artă vor avea parte şi de alte activităţi artistice precum momente de dans, muzică live şi spectacole de jonglerii.

Vineri şi sâmbătă 29, în intervalul orar 19:00-20:00, toti cei care ajung în Parcul Grădina Icoanei vor asista la un concert live in interpretarea grupului de copii „Steluţele Europei”.

De asemenea, în fiecare zi a Grădinii cu artişti, începând de la ora 18:00, va avea loc un spectacol de jonglerii, susţinut de Fundaţia Art Fusion. Artiştii străzii au pregătit reprezentaţii de jonglerii cu poi-poi şi jonglerii cu foc. Cei care vor să înveţe câteva trucuri de jonglerie vor învăţa de la tinerii artişti ai organizaţiei nonguvernamentale Art Fusion toate aceste secrete.

Tot în acest week-end, în Grădina Icoanei va fi amenajată şi o zonă de adopţii de câini şi pisici de la asociaţiile Robi şi Red Panda. Din zona pentru adopţii nu vor lipsi broşurile şi materialele informative în care sunt prezentate beneficiile deţinerii unor animale de companie, informaţii cu privire la importanţa sterilizării şi sfaturi cu privire la creşterea câinilor şi pisicilor.

Asociaţia ”Învingem autismul” va fi prezentă în parcul Grădina Icoanei, în acest week-end, cu un spaţiu special amenajat, în care vor fi comercializate accesorii şi produse handmade, realizate de mămicile copiilor cu autism. Banii obţinuţi în urma vânzării acestor produse vor fi folosiţi de către asociaţia ”Învingem autismul” pentru sprijinirea cauzelor persoanelor afectate de tulburări din spectrul autismului.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button