Atelier ~ Povestile Lipscaniului w/Eugen Istodor

de:
07 mart. 2012
0 Afișari
Atelier ~ Povestile Lipscaniului w/Eugen Istodor

Fundatia Calea Victoriei va invita, din 21 martie, la un atelier despre Povestile Lipscaniului, cu scriitorul Eugen Istodor.

Eugen Istodor este autorul cartii Lipscani. Ghid turistic si de chefuri (Istoric, ghidaj si analiză la zi a Centrului Istoric Bucuresti), Editura Art, 2011.

“Bucuresti 2012. Iata-l! In Centrul comertului si distractiilor. „Te fura” sau te alunga. Cistigi sau pierzi. „Te imbata” sau „te-nghite.” Cum ii este cheful. Cum ti-e norocul. A tot tinut-o Lipscaniul asta tot asa de cind se stie. Ia sa-l batem la pas, ia sa-i dam nas! Cum ii spunem? Centrul vechi. Centrul Istoric. Sa vedem cit este de vechi, care-i este istoria.

Scaunul Tarii Romanesti? Sa aflam viata de curte de la Curtea Veche si sa ne intrebam de ce ne arata astazi doar ruinele.

Sufletul comertului? Sa ne intoarcem in timp si sa ciocanim in usile mahalalei, a Hanurilor si buticurilor ramase pina astazi si sa re-nviem figuri de negustori vestiti.

Spatiu legendar? Sa ne bucuram de povestile fermecatoare ale Lipscaniului si sa le scuturam de aura lor mitologica. Va ademenesc la o calatorie impreuna tocmai eu, cel care a scris o carte despre acest spatiu turistic de astazi si de chefuri mereu. Si pot, vreau si doresc sa privim impreuna Lipscaniul de ieri cu ochii si mintea noastra de acum. Veniti sa ne plimbam prin Lipscani si sa-l povestim. Sa-i fim contemporani! E calatorie indragostita. E vintage. E omeneste.”

Eugen Istodor

Subiectele discutate la fiecare intilnire sint:

1. Introducere in domnie si lipscanie

2. Scurt tratat de dragoste. Legendele si placerile Lipscaniului

3. Spatiu naravit. Dezastrele Lipscaniului

4. Om la casa lui. Supravietuire si dainuire. De la casa de cirpici la han. De la Palat la arhitectura pitoreasca.

5. Lipscaniul de astazi. Court food, beer mall – decor pentru fericire.

Lector: Eugen Istodor

Numar ateliere: 5; Frecventa: saptamanal, miercuri

Cost: 200 ron Cost studenti: 170 ron

Locatie: Str. Stefan Mihaileanu, nr. 28B, mezanin, ap. 2, int. 2, vis-a-vis de Biserica Popa Soare

Inscriere la [email protected]

Cookies