Atelier pentru Copii: Pe scena Operei

de:
02 mai 2011
0 Afișari
Atelier pentru Copii: Pe scena Operei

Este rândul micilor spectatori să treacă „porţile” Operei Naţionale Bucureşti. In Foaierul Galben al ONB, va avea loc o prezentare interactivă pe tema „De ce iubim opera?”, activitate adresată copiilor de vârsta gimnaziului (clasele V-VIII). Întâlnirea va fi moderată de dirijorul ONB Vlad Conta, cu participarea mezzo-sopranei ONB Oana Andra. Cei doi artişti îi vor conduce pe copii prin lumea operei, printre temele atinse în cadrul discuţiei numărându-se: caracteristicile spectacolului de operă în comparaţie cu alte forme de spectacol, „secretele de culise” ale unui dirijor, cum este structurată o operă, cum arată o partitură, cum se pregăteşte un solist de operă pentru un nou rol.

În paralel cu acest eveniment se va desfăşura un atelier de creaţie pentru participanţii cu vârste mai mici (clasele I-IV), în cadrul căruia copiii vor lucra practic (desen, colaj etc.), în jurul temei „Pe scena Operei”. Atelierul va fi coodonat de Mona Silvia-Timofte, colaborator ONB şi al Muzeului Naţional de Artă al României.

Pentru prezentarea interactivă din Foaierul Galben, accesul este liber în limita locurilor disponibile. Pentru atelierul de creaţie, din cauza spaţiului restrâns, va participa o singură clasă de copii.

Cookies