COOL CITY

Atelier ~ Istoria rock-ului spusa de un filosof

Fundatia Calea Victoriei si ArtJazz Club va invita din 29 februarie la un atelier despre istoria rock-ului, din perspectiva non-conformistului profesor de filosofie Sebastian Grama.

Desigur, o istorie completă a rock-ului este greu de gândit în câteva întâlniri. Însă o istorie a spiritului rock, sprijinită pe exemple, nu are nimic utopic. Prin urmare, ne propunem să aflăm împreună câte ceva despre ce şi cum s-a petrecut în această frumoasă şi încă destul de controversată nebunie a ultimelor zeci de ani.

De la Bill Haley la fenomenul NYHC, de la oniricele erezii despre care încă vorbea un Cortázar şi până la contorsiunile grindcore, vom căuta legături, vom decupa teme şi, mai ales, vom reasculta sunetele care, de la bunicii la copiii noştri, au iritat sau fermecat, însă niciodată nu au lăsat pe nimeni cu adevărat indiferent. Fie că vrem, fie că nu, rock-ul face parte din cultura vremii noastre.

Atelierul, gazduit de Artjazz Club , va incepe in 29 februarie, de la ora 18.30 si va avea 6 intalniri, cu frecventa saptamanala. Taxa de participare este de 200 sau 150 de lei pentru elevi si studenti. Inscrierile se fac la adresa contact@victoriei.ro.

Temele atelierelor sint:

1) De la acceptare la contestare. Între blues şi anarhie.

2) Dragoste, sex şi violenţă (Whole lotta… LOVE/ROSIE).

3) Stânga şi Dreapta: NYHC, Oï! & Co.

4) The Dark Side of God: Ce înseamnă, de fapt, “Black…”?

5) Cinism, atrocitate şi umor. Între Gore şi “Cabaretul suprarealist”.

6) O ecografie a negativităţii. (“Noi suntem de acord că suntem împotrivă”).


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button