Atelier incubator107 – Sculptură în coajă de ou

de:
08 mai 2014
2 Afișari
 Atelier incubator107 – Sculptură în coajă de ou

Salut! Numele meu este Daniel Brătescu şi sunt un arhitect pasionat de sculptură şi tot ce înseamnă artă tridimensională. Pe scurt, povestea este următoarea: pasiunea mea pentru arhitectură, descoperită de timpuriu, a prins contur cu studiile universitare urmate la Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu” Bucureşti, Facultatea de Arhitectură de Interior şi s-a concretizat cu finalizarea lor în anul 2011. Profesez în domeniu încă din 2008 şi îmi dau silinţa s-o fac într-o manieră originală, inedită şi, uneori, chiar experimentală. Pentru că simt o atracţie magnetică faţă de tot ce este original, avangardist, ieşit din comun sau, pur şi simplu, altfel, am vrut să materializez pasiunea mea pentru sculptură într-o formă inedită: aşadar, o realizez în coajă de ou. Fiecare astfel de lucrare este o provocare.

Coajă de ou este, în sine, o suprafaţă sensibilă, iar instrumentele pe care le folosesc pentru a crea sculptură sunt destul de agresive, astfel că ceea ce le înfrumuseţează le poate şi distruge, aşa că este nevoie de multă precizie, răbdare şi siguranţă în orice clipă. Sunt un om al contrastelor.  Mă simt legat în egală măsură atât de trecut, cât şi de viitor; de tradiţie, cât şi de cea mai inovatoare tehnologie; de clasic şi de modern; atât de dulceaţa formelor organice, cât şi de  acurateţea celor moderne; de imprevizibilitate şi spontaneitate, cât şi de precizie şi planificare atentă. Urmăresc să îmbin în munca mea, şi nu numai, atât profesia de arhitect, cât şi latura artistică şi creativă. Acest lucru a devenit parte a identităţii mele. 

Pe cei interesati ii invit la workshopul meu de la incubator.
Acest atelier este dedicat tuturor celor care vor să înveţe artă sculpturii în coajă de ou, celor pasionaţi sau pur şi simplu celor curioşi.
Participând la acest workshop puteţi învaţă primii paşi în arta sculpturii. De asemena, incluse în donația sugerată sunt un ou de gâscă (prelucrat chiar de tine!) şi un suport din plexiglass.
Vă aştept!

###
Despre incubator107
Asociația culturală Macaz este inițiatorul proiectului incubator107, pornit în mansarda unei case în aprilie 2011. Comunitatea incubator 107 Bucureşti este formată din profesioniști şi freelanceri care vor să transmită participanților cunoștințele și pasiunile lor prin intermediul unor ateliere zilnice care se desfășoară în mansarda din strada Traian nr 107. Proiectul de antreprenoriat social s-a extins în sistem de franciză în Timișoara, Cluj, Brașov, Iași, Oradea, Sibiu și Craiova care funcționează independent sub același nume și în același spirit.

Cookies