Atelier incubator107 – Creativitatea ca mod de viaţă

de:
08 mai 2014
1 Afișari
Atelier incubator107 – Creativitatea ca mod de viaţă

 Camelia Gavril, meşterul incubator107 va prezenta atelierul "Creativitatea ca mod de viaţă". Acest atelier va fi organizat în mansarda din Strada Traian nr 107 pe parcursul a trei sesiuni, 17 şi 24 mai, începând cu ora 18:00 şi pe 30 mai de la 19:00.

„Creativitatea ca mod de viaţă” este un atelier de explorare a creativității în care vom înțelege mai bine cum ne putem dezvolta această latură, ținând cont de personalitatea și scopurile noastre legate de viața de zi cu zi. În special vom exemplifica moduri în care reușim să ne definim unicitatea atât pentru propria înțelegere cât și în percepția celorlalți, pentru a ne face viața cât mai frumoasă și semnificativă.

Atelierul va fi structurat în 3 module. Cele 3 module pot fi privite independent, și participanţii se pot înscrie la oricare din ele, în funcție de interesele acestora , însă pot fi privite și interconectate întrucât discutăm gradat de la definiții și tipologii până la modurile cele mai concrete de aplicare în viața fiecăruia dintre noi.

Pe 17 mai va fi organizat modulul „Tipuri, tipologii, manifestare,premize, bariere”. Pornind de la ideea potrivit căreia suntem ființe unice iar modul de manifestare, inclus al creativității este la fel de unic. Participanţii vor afla împreună cu meşterul incubator107 ce reprezintă creativitatea, care sunt principalele tipuri și manifestări, ce tipologie de creativitate adoptăm in funcție de personalitatea fiecăruia. Tot în cadrul acestei întâlniri vor fi identificate premizele creativității, pentru a ști ce o generează și cum putem să o accesăm. La fel de importante sunt și barierele, pentru a le descoperi și apoi găsi soluții cum să le îndepărtăm sau mai bine zis, cum să le integrăm în ființa noastră așa fel încât ele să acționeze în sensul creșterii creativității și nu blocării ei.

Cel de-al doilea modul desfăşurat pe 24 mai este dedicat tehnicilor de creativitate identificate atât teoretic, cât şi prin jocuri de rol, aplicaţii. Există tehnici cunoscute, de ex. brainstorming, vizualizare, hărți mentale, cuvânt-stimul, metoda celor 6 pălării însă există și tehnici mai puțin cunoscute dar foarte eficiente: Walt Disney, clustering, Osborn, metoda inversă, aluzia la minune, bisocierea, atelierele viitorului. Va fi interesant să le aflați și să vă gânditi apoi cum le veți pune în aplicare pentru viața voastră, în fiecare domeniu, în fiecare situație concretă.

Pe 30 mai va fi ultimul modul, despre creativitatea în relații. Creativitatea se aplică și în relații și e o componentă foarte importantă. Este modulul în care redescoperim împreună cum o aplicăm în relațiile de muncă, de acasă, cu familia, cu partenerul de viață, copiii, prietenii, cunoștințele noastre. Vom afla de ce e importantă și cum o creăm, cum o menținem și mai ales cum o dezvoltăm. Este un capitol dificil pentru fiecare dintre noi însă dacă investim în el, beneficiile sunt exponențiale.
Creativitatea este cea mai bună cale pentru a deveni oameni liberi în adevăratul sens al cuvântului. Dacă o aplicăm atât în munca noastră zilnică, găsind mereu noi soluţii şi modalităţi de a fi mai buni în ceea ce facem, cât şi în plăcerile şi hobby-urile din timpul liber Ajungem să descoperim că avem talente şi abilităţi de care nu eram conştienţi.

Descoperim că suntem capabili să facem lucruri la care nici nu visam sau speram. Constatăm în scurt timp că avem mai multă încredere de sine şi mai mult curaj, pentru că orice realizare atrage după ea multe beneficii. Personal, n-am văzut oameni creativi plictisindu-se. Am văzut pe feţele lor bucuria unui copil care experimentează, atunci când îţi „deconspiră” în detaliu planurile de acţiune, indiferent că sunt profesionale sau personale. O bucurie de multe ori contagioasă, iar acesta este şi motivul pentru care susţin şi consider benefice atelierele de creativitate.

Camelia Gavril: specialist marketing în domeniul training-ului şi trainer acreditat, este implicată în elaborarea şi implementarea de programe de soft skills şi evenimente motivaţionale.

 

###
Despre incubator107
Asociația culturală Macaz este inițiatorul proiectului incubator107, pornit în mansarda unei case în aprilie 2011. Comunitatea incubator 107 Bucureşti este formată din profesioniști şi freelanceri care vor să transmită participanților cunoștințele și pasiunile lor prin intermediul unor ateliere zilnice care se desfășoară în mansarda din strada Traian nr 107. Proiectul de antreprenoriat social s-a extins în sistem de franciză în Timișoara, Cluj, Brașov, Iași, Oradea, Sibiu și Craiova care funcționează independent sub același nume și în același spirit.

Cookies