ȘTIRI

Atelier incubator 107: Walking sau Pașaport pentru capitalele lumii

Walking sau Pașaport pentru capitalele lumii

Ce?

 

Vă invităm la o plimbare în inima Bucureștiului, prin capitale ale lumii; un labirint cu indicii ascunse, un prilej de a petrece timp cu prieteni și necunoscuți, un prilej de a crea legături noi și de a reînnoda legături vechi.

 

În 1968, câțiva oameni din Elveția, Germania și Lichtenstein s-au întâlnit în Lindau și au hotărât să fondeze o FederațieInternațională (ulterior numită International Federation of Popular Sports – IVV) al cărui scop să fie organizarea de evenimente sportive non-competitive, fără cronometru și podium.

 

Dintre aceste activități cea mai răspândită este walking-ul, sau marșul popular, cum i se mai spune. Participanții parcurg trasee-circuit, fiecare în ritmul său, culeg indicii și vizitează obiective turistice. Fiind o mișcare internațională, partea turistică aactivității a devenit foarte importantă, oamenii se plimbă, adună kilometri și în același timp vizitează un oraș sau chiar o țară. Este și un mod foarte frumos de a-ți face prieteni în toate colțurile lumii.

 

Traseele sunt propuse de organizațiile partenere din fiecare țară inclusă în IVV. În România partener este organizațiaEuroTrainer – cea care vă pregătește de data aceasta un circuit labirint al străzilor cu nume de capitale din București. Intrăm în labirint din Berna, nr.7 și ne plimbăm prin cât mai multe capitale, căutând indicii ascunse. La pornire veți primi ceai, prăjituriși pașaportul IVV, care vă va însoți la evenimente viitoare din țară și străinătate. În spiritul non-competitiv, plecarea și sosirea nu se fac la ore fixe, ci în intervale orare, astfel încât fiecare să-și găsească ritmul propriu de parcurgere a traseului. Plecarea se face în intervalul orar 9-11, iar sosirea, până în ora 15.

 

La sfârșit pașaportul vostru va avea prima viză de kilometrant profesionist (și cine știe câte altele vor mai urma).

 

În ambele zile se întâmplă același lucru, puteți veni fie pe 17, fie pe 24 in ziua Dragobetelor (poate fi un cadou inspirat pentru un el/o ea):

 

* duminică, 17 februarie 2013, în Berna, nr.7 (aici harta) cu plecare între 9 și 11

 

* duminica lui Dragobete, 24 februarie 2013 – tot în Berna, nr.7 (aici harta) cu plecare între 9 și 11

 

Cu cine?

 

Cu Lavinia Toma – membru fondator EuroTrainer. Campioană a sedentarismului, surprinsă ea însăși că și-a găsit un sport potrivit și prieteni pe cinci continente.

 

 

 

Cu ce?

 

Cu voie bună și haine lejere de hoinăreală și neapărat cu un părinte, prieten/prietenă, bunic/bunică!

 

Când, unde?

În Berna, nr.7

 

Duminică, 17 februarie 2013 de la 9:00 la 14:00

Duminică, 24 februarie 2013 de la 9:00 la 14:00

 

 

Cum?

 

Înscrierea la atelier se face online. Intră pe site-ul www.incubator107.com, înscrie-te şi vino la atelier! Scrie-ne sincer de ce vrei să vii, zi-ne de unde ai auzit de noi și lasă-ne numărul tău de telefon.

 

Donaţia ta ajută incubator107 să supravieţuiască și ne încurajează meşterul. Sugerăm o donație de 60 lei pentru întreg atelierul sau 30 lei pentru fiecare întâlnire.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button