ȘTIRI

Atelier incubator 107: Neuromaraton, de la sport la neuroni interconectați

Neuromaraton. De la sport la neuroni interconectați

Ce?

 

Informații din neuroștiințe combinate cu practica activității fizice.

 

Un atelier organizat în 4 sesiuni în care ai ocazia să AFLI și să PRACTICI cum sprijină neuroștiințele calea către mișcare fizică. Intenția noastră este să vă motivăm și să îți răspundem la întrebarea de ce să fac SPORT/MIȘCARE?! Vei pleca cu un kit cu exerciții pe care le vei putea practica oricând, oriunde. În urma acestui atelier, nu mai ai nicio scuză.

 

Teme din atelier:

 

* Reguli de băgat la cap – exercițiul fizic și omul preistoric * Neurogeneza și neuroplasticitatea * ANP și BDNF – autostrăzile din creier * Căi biochimice – sănătate curată * Cerebel – o jumătate de creier care ne face ființe destinate mișcării * Creierul enteric – avem un creier în stomac * Nervul vagus – un fel de nerv emoțional pentru atașamente * Puterea asociativă a creierului – de la un creier performant la performanță în viața de zi cu zi

 

De ce să vii? Pentru ca este inteligent să folosim datele științifice pentru o viață de calitate. Află și motivează-te de ce să faci mișcare cu cap! Află cum să ai o viață cu mișcare fizică conștientă. Află cum să previi degenerarea creierului. Și alte surprize.

 

În cadrul sesiunilor a câte 2 ore, vom învăța împreună principiile de funcționare și dezvoltare neuronală și vom practica exerciții prin care vom integra (vom învăța să aplicăm) noile informații.

Cu cine?

 

Liliana Hadji – psiholog practicant al creierului interconectat. Calea către luciditate se pare că trece prin creier. Alții au spus-o prin „Vivre c’est agir!”

 

Andrei Gurgu – îndrăgostit de viață și acțiune, mereu pus pe șotii în contact cu munții și alte isprăvi. El este cel care ne va arata miscari bune de luat acasa, la birou si care ne vor conecta neuronii:)

 

Cu ce?

 

Vă așteptăm cu deschidere și curiozitate. Haine lejere. Asumarea riscului febrelor musculare. Puțin nonconformism. Restul vine de la sine, conform unor conexiuni misterioase :).

 

Când, unde?

În mansarda incubator107, pe Str. Traian, nr. 107.

Marți , 5 februarie 2013 de la 19:00 la 21:00

Marți, 12 februarie 2013 de la 19:00 la 21:00

Marți, 19 februarie 2013 de la 19:00 la 21:00

Marți , 26 februarie 2013 de la 19:00 la 21:00

 

Cum?

 

Înscrierea la atelier se face online. Intră pe site-ul www.incubator107.com, înscrie-te şi vino la atelier! Scrie-ne sincer de ce vrei să vii, zi-ne de unde ai auzit de noi și lasă-ne numărul tău de telefon.

 

Donaţia ta ajută incubator107 să supravieţuiască și ne încurajează meşterul. Sugerăm o donație de 120 lei pentru întreg atelierul sau 30 lei pentru fiecare întâlnire.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button