ȘTIRI

Atelier incubator 107: Fără Asfalt sau călătorie fără bagaje

Tudor Vlad – Fără Asfalt sau călătorie fără bagaje

 

Ce?

 

 

Fără Asfalt este primul triatlon off-road din România şi a apărut din dorinţa mea de a împărtăși anumite stări care erau legate de înotul în mare, de alergarea şi turele de bicicletă prin locuri sălbatice.

 

În sensul ăsta, conceptul Fără Asfalt este unul extrem de simplu – organizăm un eveniment-petrecere care trebuie să aducă puţină culoare tuturor celor care au o minimă curiozitate faţă de cele de mai sus, iar această organizare trebuie să fie ea însăși o petrecere pentru echipa care se ocupă de pregătirea evenimentului. Altfel spus, ne-am propus să facem un eveniment care să concureze organizarea făcută prin agenții specializate doar prin alcătuirea unui grup de prieteni în care fiecare aduce câte ceva – unul desenează, altul fotografiază, cineva scrie, alticineva face un film, unul amenajează spațiul pentru concurs, alții se distrează o noapte întreagă pregătind kit-urile pentru concurenți șamd. Eu am legat toate astea între ele.

 

Mesajul pe care vrem să-l transmitem este că lucrurile frumoase sunt întotdeauna simple; dar ca lucrurile să-și regăsească simplitatea, ele trebuie să se conecteze la zonele adânci ale firii, iar călătoria până acolo e plină de adrenalină.

 

 

Cu cine?

 

Dudu (Tudor Vlad), de formație sociolog cu studii aprofundate în dezvoltarea durabilă, cu o carieră corporate de 13 ani, convertit recent către zona proiectelor sociale. Non-formal – admirator al școlii pitagoreice şi al societăţii Castiliene propusă de Hesse în „Jocul cu mărgele de sticlă”. De aici, înclinaţia către sporturile de anduranţă, cu tente de extrem pe alocuri şi tot de aici şi preocuparea pentru introspecţie cu derapaje către poezie. Inventator (poate nu unic) al unei variante de participare la maraton, triatlon și adventure race, în care suplimentele nutritive sunt înlocuite de contemplare. Printre pasiuni – surfing (alunecarea cu plăcuța pe val presupune să recunoști valul, să te împrietenești cu el, adică să-l convingi să te ia cu el şi apoi să cauţi continuitatea curgerii lui până la capăt – cam același lucru se întamplă şi atunci cand ai câţiva prieteni aproape: mai intâi faci legătura cu ei, apoi încerci ceva împreună cu ei – iar, după ce acel ceva începe să existe, trebuie să-l laşi să crească așa încât fiecare să se exprime curat, întreg și bucuros. Uneori se pot folosi și câteva sticle de vin bun.

Cu ce?

 

Cu un pahar gol, îl umplem noi cu ceva.

 

 

 

Când, unde?

În mansarda incubator107, pe Str. Traian, nr. 107.

 

Vineri, 22 februarie 2013 de la 19:00 la 21:00

 

Cum?

 

Înscrierea la atelier se face online. Intră pe site-ul www.incubator107.com, înscrie-te şi vino la atelier! Scrie-ne sincer de ce vrei să vii, zi-ne de unde ai auzit de noi și lasă-ne numărul tău de telefon.

 

Donaţia ta ajută incubator107 să supravieţuiască și ne încurajează meşterul. Sugerăm o donație de 30 lei pentru întreg atelierul.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button