Mozaicul este un procedeu tehnic in care opera de arta este constituita din mici fragmente cubice sau prismatice de materiale dure, divers colorate, fixate laolalta cu ajutorul cimentului, masticului sau altui tip de adeziv.
Tehnica mozaicului este foarte veche. A aparut in antichitatea indepartata (Mesopotamia, Creta, Egipt, Persia, Grecia), epocile romana si bizantina marcheaza momentele lui de maxima inflorire iar spre sfarsitul Evului Mediu este practicat din ce in ce mai rar. La inceputul secolului XX curentul Art Nouveau a redescoperit mozaicul, adaptandu-l noului stil artistic.
Materialele folosite sunt marmura, piatra de rau, sticla de Murano, gresia, ceramica smaltuita. Astazi se intrebuinteaza si travertinuri colorate, placi ceramice mari, sticla groasa turnata special etc.
Atelierul nostru isi propune ca fiecare cursant, folosindu-si imaginatia, creativitatea si indemanarea, sa realizeze trei tipuri de obiect decorativ. Vor fi obiecte extrem de elegante si expresive ce vor decora spatiul de locuit sau biroul, iar intalnirile noastre un mijloc perfect de relaxare.
Atelierul va fi organizat in patru sedinte (fiecare sedinta dureaza 2:30h), toate materialele fiind incluse in taxa de curs:
1. Vas decorativ
2. Tablou – mozaic
3. Rama de oglinda
4. Chituire si finisare lucrari
Lector: Cristina Marian
Numar ateliere: 4
Frecventa: saptamanal (fiecare sedinta dureaza 2:30h)
Tip: Practic
Cost: 320 ron (inclusiv materiale de lucru)
Locatie: Fundatia Calea Victoriei
Numar maxim persoane: 13