Atelier de jurnalism narativ şi scriitură personală

de:
21 sept. 2012
0 Afișari
Atelier de jurnalism narativ şi scriitură personală

Oricine are cel puţin o poveste de spus. La acest curs, organizat in cinci sedinte, veţi învăţa cum să o încadraţi şi să o structuraţi în aşa fel încât să fie interesantă şi pentru ceilalţi. Singura regulă majoră pe care trebuie să o respectăm este ca tot ce vom scrie să fie adevărat. Cursul îşi doreşte să fie o conversaţie despre scris, despre bucuriile şi fricile pe care ni le aduce.

Poveştile adevărate au puterea de a ne vindeca, sau de a-i vindeca pe alţii. Creştem cu poveşti şi evoluăm mulţumită lor pentru că ne identificăm cu personajele şi ne explicăm propriile eşecuri, frici sau bucurii prin intermediul lor.

Pentru a putea scrie cu o voce distinctă, autentică, trebuie să ştim cine suntem şi de ce scriem, iar genul acesta de reflecţie are puterea de a ne face textele să fie mai bune.

Atelierul de scriitură personală va avea patru componente majore:

  • Scris  (exerciţii de scriere creativă, scrisul şi rescrisul poveştii personale);
  • Citit (de la un curs la altul citim eseuri personale şi le dezbatem împreună);
  • Craft/Tehnică (de ce şi cum funcţionează anumite structuri, începuturi, scene, ş.a.m.d.);
  • Conversaţie (despre ce am scris, ce am citit…).

Acest atelier se adresează oricui îşi doreşte să înveţe cum să scrie o poveste personală „vie”, cu scene şi personaje, cu tensiune, cu emoţii arătate, nu enunţate şi, ideal, cu magicul „oare ce-o să se întâmple mai departe?”.

Până la finalul cursului, fiecare participant va fi scris şi rescris o poveste personală. Ideal, veţi dezvolta un simţ care vă va determina să fiţi mult mai atenţi şi mai deschişi la oamenii din jur şi la poveştile lor.

 

Cost: 225 lei, 200 lei (redus)

 

Cookies