Atelier de Introducere in design interior

de:
15 iun. 2012
3 Afișari
Atelier de Introducere in design interior

Fundatia Calea Victoriei va invita, din 26 iunie, ora 19.00, la Atelierul de Introducere in design interior sustinut de arhitectul Irina Neacsu.

Prin Design Interior intelegem nu doar alaturarea fericita a unor piese de mobilier intr-un spatiu ce se vrea a fi functional, modern si frumos, ci mergem putin mai departe, prin a intelege in primul rand istoria acestui fenomen.

Vom afla asadar cum locuiau oamenii pe vremuri, vom invata sa recunoastem stiluri de mobilier, vom invata despre designeri celebrii si vom auzi povestea celor mai faimoase scaune, mese, fotolii si canapele.

Dupa ceva povesti si istorie, vom reveni apoi in timpurile noastre si vom vorbi despre stiluri contemporane si despre aspecte cat se poate de tehnice si de utile in ceea ce priveste ergonomia si alegerea finisajelor potrivite. Finalul cursului consta in doua exercitii practice.

Cursul se va desfasura in ateliere de cate 2 ore, dintre care 5 teoretice si 2 practice.

Atelierele teoretice vor fi sustinute cu imagini si studii de caz. Exercitiile (din ultimele doua ateliere) vor avea la baza un cadru grafic prestabilit (prezentarea in plan si perspectiva a unei camere), asupra caruia cursantii vor interveni cu elemente de design, creandu-si fiecare o amenajare personalizata. Interventia se face prin colaj si desen, iar elementele vor exista deja gata taiate si pregatite (ferestre, usi, pereti, piese de mobilier, decoratiuni, texturi etc).

In urma bazei teoretice, fiecare cursant isi va alege un stil pe care doreste sa il expuna prin exercitiul sau de amenajare – impreuna vom alege cele mai potrivite elemente si culori si le vom pozitiona in cea mai buna maniera, pentru a crea un spatiu functional si estetic unitar.

Lector: Irina Neacsu

Cost: 350 ron (inclusiv materiale de lucru), Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari): 325 ron

Locul desfasurarii: Fundatia Calea Victoriei

Inscriere la [email protected]

Cookies