ARHIVA B365

Atănăsoaei pune sigiliu pe tarabele ilegale din complexul Europa

Marţi, în urma unei razii de amploare efectuate în complexul comercial Europa, prefectul Capitalei a anunţat că în acest complex se practică activităţi comerciale neautorizate, efectuate chiar şi de persoane fizice, uneori minore.

Atănăsoaei a declarat, în direct la Realitatea TV, că, potrivit Direcţiei Sanitar-Veterinare, alimentele comercializate nu respectă condiţiile de igienă şi pun în pericol sănătatea  bucureştenilor şi a celor care ajung acolo.

În Complexul Europa nu există case case de marcat, nu există acte de provenienţă a mărfii, se spală bani. Controalele demarate azi au ca scop stoparea fenomenului nelegal, stoparea activităţilor ilicite. Vom pune sigilii şi vom proceda la confiscarea mărfii nelegale. Poliţia şi jandarmeria vor păzi sigiliile statului. Vă reamintesc că ruperea de sigilii este infracţiune si se pedepseşte cu închisoare între o lună şi un an”, a avertizat prefectul.

Atănăsoaei a mai declarat că toţi cei care desfăşoară activităţi nelegale nu vor mai putea face acest lucru. Acesta a precizat că i-a înştiinţat pe proprietarii terenurilor că toate construcţiile ilegale vor fi demolate. ”Nu există decât o autorizaţie de construcţie legală în Complexul Europa. Cu excepţia unei singure autorizaţii de constrtucţii emisă în 2008, nici o altă clădire nu are autorizaţie de construcţie, nici măcar provizorie, potrivit constatărilor Inspectoratului de Stat în Construcţii”, a punctat Atănăsoaei.

Prefectul a declarat că, potrivit unei analize efectuate de Garda Financiară, evaziunea fiscală ajunge la 12 milioane euro anual, însă, ”probabil e mai mare”, potrivit declaraţiilor lui Atănăsoaei.

Reprezentanţii celor nouă instituţii de stat care au participat la razie auscoperit, printre altele, că în acest complex comercial se face evaziune fiscală, preţurile nu sunt afişate, nu se respectă legislaţia muncii, nu există hidranţi pentru prevenirea şi stingerea incendiilor, nu se afiş preţurile şi nu se respectă legile contabile. de


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button