Atanasie Stănculescu a lăsat casete cu mărturii. Avocat: Mulţi ar trebui să fie îngrijoraţi

de:
22 iun. 2016
0 Afișari
Atanasie Stănculescu a lăsat casete cu mărturii. Avocat: Mulţi ar trebui să fie îngrijoraţi

Acea persoană care prin testament a fost mandatată de domnul general Stănculescu ca şi beneficiară a drepturilor de autor, să aibă puterea de a da publicităţii aceste casete, pe care chiar şi el le-a confirmat, şi pe care nu vor găsi doar memorii ale generalului Stănculescu, ci şi mai multe alte aspecte, şi vă spun clar că dintr-o ţinută extraordinară generalul Stănculescu nu a dorit să spună tot ceea ce ar fi putut să spună în cadrul acelui proces, pentru că situaţia era alta”, a declarat avocatul Cătălin Dancu, miercuri, la Crematoriul Uman Vitan-Bârzeşti, acolo unde a fost incinerat Victor Atanasie Stănculescu, scrie Mediafax.

Avocatul spune că mulţi ar trebui să fie îngrijoraţi dacă acele casete vor fi publice. „Cei care au fost din prima clipă în momentul Revoluţiei şi până în momentul în care şi-a dat sfârşitul cred că ştiu la ce ar trebui să se aştepte şi vorbesc de o chestiune mai degrabă de moralitate faţă de societate decât de vreo răspundere penală. Mulţi mai sunt în viaţă”, spune Dancu.

Generalul Victor Atanasie Stănculescu a murit într-un azil de bătrâni, duminică, la vârsta de 88 de ani. Stănculescu s-a născut la data de 10 mai 1928, în oraşul Tecuci (judeţul Galaţi).

Cookies