ARHIVA B365

Atacatorul milionarilor din Pitești a fost arestat

Dumitru Vasile Burcea este acuzat de săvârșirea infracțiunilor de tentativă la infracțiunea de omor calificat, tâlhărie calificată și tentativă la tâlhărie calificată, potrivit unui comunicat al Parchetului General.

Procurorii susțin că, la data de 16 mai 2015, în jurul orei 22.30, Dumitru Vasile Burcea a pătruns într-un imobil din municipiul Pitești aparținând unui om de afaceri, l-a lovit pe proprietar și a sustras sumele de 5.000 euro și 7.000 lei. De asemenea, el a lovit-o pe soția omului de afaceri, femeia fiind internată în spital în stare gravă.

Din cercetări a reieșit că femeia a fost lovită în cap cu un obiect contondent, în timp ce se afla în curtea casei, iar soțul ei a fost atacat într-o cameră a locuinței.

Principalul suspect în cazul tâlhăriei comise în Piteşti a fost depistat de polițiști. Se pare că nu a fost vorba despre o răzbunare, ci despre un jaf ca multe altele din portofoliul sibianului. Dumitru Vasile Burcea a acţionat asemănător şi în Mangalia, cu doar două săptămâni înaintea operaţiunii din Piteşti. Cu mai multe luni în urmă el ar fi spart şi case din Franţa şi alte state europene. Victimele din judeţul Constanţa au fost chemate la Piteşti, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş.

Individul, extrem de periculos, este practicant al unor sporturi de contact. Pentru identificarea lui politistii romani au cooperat cu cei din Franta.

Pentru identificarea atacatorului polițiștii români au cooperat cu autoritățile judiciare franceze, în colaborare cu polițiști din cadrul inspectoratelor de poliție județene Argeș, Constanța și Sibiu, care au acționat sub coordonarea Direcției de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române. Anchetatorii au stabilit că agresorul a pătruns prin efracţie în locuinţa soţilor Cristescu, a lovit întâi femeia cu o bâtă pe care şi-o confecţionase singur, dintr-un lemn, în pădure, iar pe soţul acesteia l-a lovit în faţă cu un box metalic. Înainte să părăsească vila, tâlharul a furat 5.000 de euro şi 7.000 de lei. Specialiștii criminaliști din cadrul Institutului Național de Criminalistă – I.G.P.R au stabilit că persoana care a comis infracțiunea a participat la o faptă cu mod de operare asemănător, petrecută la începutul acestei luni, în Mangalia, Județul Constanța. Vasile D. este în prezent escortat de omanenii legii de la Sibiu către Piteşti, unde urmează să fie audiat de către procurorul de caz, scrie spynews.ro.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button