Cazul bărbatului mitraliat cu Kalaşnikovul în cartierul Vitan: atacatorul a fost prins în Rusia

de:
07 feb. 2013
0 Afișari
Cazul bărbatului mitraliat cu Kalaşnikovul în cartierul Vitan: atacatorul a fost prins în Rusia

În 26 noiembrie 2012, un bărbat care se afla la volanul unui autoturism Mercedes a fost împuşcat în cap și în piept, cu două pistoale mitralieră, AKM (automat Kalaşnikov modificat) și un pistol Makarov.

Potrivit şefului IGPR, Petre Tobă, atacatorul cu Kalaşnikov este cetăţean din Republica Moldova în vârstă de 33 de ani.

Împotriva lui a fost emis, pe 18 Ianuarie 2013, mandat de arestare preventivă şi un altul de urmărire internaţională, suspectul fiind acuzat de tentativă de omor calificat şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. 

Potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, prin rezoluţia din data de 17.01.2013 s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de numitul PROCA VITALIE, în vârstă de 33 de ani, cetăţean moldovean, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă de omor calificat şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, reţinându-se că, la data de 26.11.2012, a executat mai multe focuri de armă cu pistolul mitralieră AK 47 asupra victimei I.M.– care îşi parca autoturismul în parcarea de reşedinţă – după care, observând că victima nu a decedat, a coborât din autoturism şi, folosind pistolul MAKAROV pe care îl avea asupra sa, a executat mai multe focuri de armă în direcţia victimei.

În data de 18.01.2013, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi, totodată, a solicitat instanţei de judecată să dispună arestarea preventivă în lipsă a inculpatului Proca Vitalie precum şi emiterea unui mandat de arestare european şi a unui mandat de urmărire internaţională, propunerea fiind admisă în aceeaşi zi.

Bărbatul din Republica Moldova are antecedente, acesta fiind suspect într-un caz similar petrecut la Londra în primăvara anului trecut.

Asasinul urmează să fie extrădat din Republica Moldova în perioada imediat următoare. 

Pentru prinderea acestuia, au colaborat la nivel naţional Poliţia Capitalei, SRI, Direcţia Operaţiuni Speciale, Direcţia de Investigaţii Criminale din IGPR şi Interpol.

Cookies