ARHIVA B365

ATAC TERORIST TUNISIA. MAE: Condamnăm puternic atacul terorist comis la Muzeul Bardo

MAE transmite condoleanţe familiilor victimelor şi îşi exprimă solidaritatea cu poporul tunisian în aceste momente  dramatice.

MAE  afirmă deplina sa susţinere pentru eforturile autorităţilor de la Tunis în vederea combaterii oricăror manifestări de tip terorist. Totodată, MAE reiterează sprijinul constant pentru parcursul democratic în care poporul tunisian s-a angajat cu fermitate.

„Cu privire la atacul ce a avut loc astăzi, 18.03.2015, la muzeul Bardo din capitala Tunisiei, precizăm că Ambasada României la Tunis a întreprins, în regim de urgență, demersurile legale pe lângă autoritățile competente tunisiene în vederea obținerii unor informații detaliate cu privire la acest caz, care este în derulare. Până la acest moment, nu există informații conform cărora printre victime sau în interiorul muzeului s-ar afla și cetățeni români”, precizează MAE.

Cel puțin opt persoane, dintre care șapte turiști străini și un cetățean tunisian, au fost ucise miercuri într-un atac comis de mai mulți indivizi înarmați, la Muzeul Bardo, din capitala Tunisiei, a anunțat Ministerul tunisian de Interne, citat de AFP.

”Un atac terorist a vizat Muzeul Bardo. Sunt opt victime”, a afirmat purtătorul de cuvânt al ministerului citat, Mohamed Ali Aroui, care a vorbit despre ”două sau mai multe elemente teroriste, înarmate cu pistoale-mitralieră Kalașnikov”.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button