ESENTIAL

ATAC TERORIST în Ierusalim. Un camion a intrat într-un grup de soldaţi

Cel puțin patru persoane au murit și cel puțin 15 au fost rănite, a anunțat poliția israeliană. Poliția a anunțat că nu este vorba despre un accident și că toate victimele, trei femei și un bărbat, aveau în jur de 20 de ani.

Șoferul camionului a fost identificat, era palestinian și locuia în Ierusalimul de Est. A fost împușcat pe loc.

Este cel mai sângeros atac care are loc la Ierusalim din ultimele luni și a avut drept țintă un grup de recruți ai armatei israeliene aflați în excursie pe promenada Armon Hanatziv, o locație pavată cu vederea panoramică a orașului vechi.

Roni Alsheich, șeful poliției naționale israeliene, a spus că nu exclude ca atacatorul să se fi inspirat din recentul atac de la Berlin care a ucis 12 oameni în decembrie 2016.

„Este, fără îndoială, posibil să fi fost influența de ce a văzut la televizor, dar e dificil să înțelegi ce îi trece prin minte unui individ pentru a determina ce l-a motivat, dar aceste lucruri au un efect, fără îndoială” a spus Alsheich jurnaliștilor.

Un șofer de autobuz, martor al atacului, a declarat pentru postul de radio israelian că atacatorul a avut drept țintă un grup de soldați. Aceștia au răspuns cu focuri de armă și atacatorul a dat cu spatele și a trecut cu camionul peste ei.

„Au tras în el până l-au neutralizat”, a declarat martorul.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button