UPDATE | Atac cu toporul într-un liceu din București, relatat de părintele unui elev. Ce spune Poliția Capitalei

22 feb. 2022
1057 Afișari
UPDATE | Atac cu toporul într-un liceu din București, relatat de părintele unui elev. Ce spune Poliția Capitalei

Mai mulți agresori au venit luni după-amiază la intrarea Liceului Jean Monnet din Capitală pentru a se răzbuna pe un elev din clasa a 9-a, anunță Antena 3.

Portarul unității de învățământ i-a observat pe atacatori și l-a contactat pe polițistul responsabil de la Sectorul 1, iar până la venirea echipajului de poliție aceștia s-au făcut nevăzuți. Poliția Capitalei confirmă că a fost solicitată să intervină, însă nu le-a fost semnalată prezența obiectelor periculoase.

Un grup de tineri înarmați cu arme arme albe ar fi atacat, luni, Liceul „Jean Monnet” din centrul Capitalei, relatează și Gândul. Incidentul ar fi avut loc în jurul orei 18.00, la poarta liceului din cartierul Primăverii, și a fost povestit de părintele unui elev.

Un grup de aproximativ 10-15 persoane, între care una agita un topor, ar fi venit la unitatea de învățământ pentru a se răzbuna pe un elev de clasa a IX-a. Incidentul a fost la un pas să degenereze, după ce mai mulți dintre elevi s-ar fi mobilizat și ar fi intenționat să se încaiere cu agresorii, relatează și Gândul.

Gheorghe Anghel, care susține că este părintele unor copii care învață la școli din Sectorul 1, a transmis, într-o scrisoare transmisă pe adresa redacției Gândul că, în seara zilei de luni, un grup de 10-15 persoane ce păreau să aibă intenții violente a venit la poarta liceului.

Ce spune Poliția Capitalei

La solicitarea B365.ro, Poliția Capitalei informează că în data de 21 februarie 2022, un agent de pază ce acționează în zona unei unități de învățământ, a sesizat telefonic un polițist din cadrul Secției 1 Poliție cu privire la faptul că în fața clădirii se află mai mulți tineri, care ar fi afirmat că așteaptă o tânără, elevă.

„La adresă s-a deplasat echipaj al subunității de poliție, însă tinerii nu se mai aflau în zonă. Ca măsură preventivă, polițiștii au efectuat mai multe verificări. Unitatea școlară este inclusă în itinerarul de patrulare al sectiei de poliție.
Agentul de pază nu a menționat ca vreunul dintre tineri ar avea asupra sa obiecte periculoase. De asemenea, nimeni din conducerea, unității de învățământ nu a sesizat vreun eveniment sau vreo distrugere.”, precizează Poliția Capitalei.

Cookies