ARHIVA B365

UPDATE: ATAC ARMAT în California, soldat cu 14 MORŢI. Doi suspecţi au murit după atac

UPDATE: Incidentul a avut loc în apropierea unui teren de golf din San Bernadino, scrie BBC. Un bărbat și o femeie, suspecți în atacul armat care miercuri în California soldat  cu 14 morți, au fost uciși, potrivit poliției. FBI a subliniat că nu elimină posibilitatea să fi fost un act de „terorism”, transmite AFP, citat de Agerpres.

„Știu că una din marile întrebări care va reveni este a fost vorba despre terorism? Dar nu vreau încă să spun că suntem siguri în legătură cu acest lucru”, a declarat un responsabil al FBI, David Bowdich, în cursul unei conferințe de presă desfășurate la San Bernardino, oraș situat la est de Los Angeles.

„În legătură cu supecții morți, unul este bărbat, celălalt este femeie”, a precizat șeful poliției din San Bernardino, Jarrod Burguan, prezent alături de el.

„Erau îmbrăcați în ținute paramilitare. Fiecare era înarmat cu puști de asalt. Fiecare era înarmat cu pistoale. Există și elemente sensibile în jurul mașinii” pe care o conduceau suspecții, fără să excludă posibilitatea unor dispozitive explozive.

„A treia persoană a fost văzută în timp ce încerca să fugă, nu știm dacă a fost implicată. Am arestat-o”, a adăugat el.

„Încercăm să stabilim dacă a fost implicată și a treia persoană sau dacă alte persoane au putut fi implicate în pregătirea” atacului, a continuat Jarrod Burguan.

Pe de altă parte, el a informat că poliția a făcut percheziții într-un imobil din orașul Redlands, la circa 15 kilometri de San Bernardino.

Atacul armat a avut loc la sfârșitul dimineții, la Inland Regional Center, un centru social în serviciul persoanelor cu dizabilități, unde poliția a descoperit „ceva ce ar putea fi un dispozitiv exploziv”, potrivit șefului poliției.

Presupuși autori ai atacului armat care a făcut cel puțin 14 morți miercuri în California au fost „reținuți”, iar un agent a fost rănit, a făcut cunoscut șeful poliției din orașul San Bernardino, Jarrod Burguan, citat de AFP.

„Au fost reținuți suspecți, un agent este rănit. Informații apar în continuare”, a scris el pe Twitter, la scurt timp după ce un alt responsabil al poliției locale a anunțat că un suspect se poate să fi fugit.

Acest atac armat a avut loc la cinci zile după alt masacru într-un centru de planning familial din Colorado care a provocat furia președintelui Barack Obama și a relansat încă o dată dezbaterea asupra reglementării armelor de foc.

Anterior, pompierii din San Bernardino au afirmat că au intervenit după o serie de informații potrivit cărora s-ar fi înregistrat 20 de victime într-un atac armat”, potrivit contului lor de Twitter.

În același timp, biroul șerifului din San Bernardino a precizat tot pe Twitter că sunt căutați unu până la trei suspecți.

Un bărbat a anunţat că a primit un mesaj de la fiica sa care se ascunde în clădirea în care lucrează şi în care are loc atacul. Terry Peti le-a spus poliţiştilor că fiica lui i-a scris: „Sunt oameni împuşcaţi. Suntem în birou, aşteptăm poliţia. Rugaţi-vă pentru noi. Sunt încuiată într-un birou”.

Reprezentanţii FBI au ajuns la faţa locului, la scurt timp de la producerea atacului.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button