AstroShow la înălțime în oraș. Pe 12 august, bucureștenii sunt invitați pe acoperișul Mall Promenada, să admire planete, stele și inelele lui Saturn

03 aug. 2023
1081 Afișari
AstroShow la înălțime în oraș. Pe 12 august, bucureștenii sunt invitați pe acoperișul Mall Promenada, să admire planete, stele și inelele lui Saturn
AstroShow la înălțime în oraș. Pe 12 august, bucureștenii sunt invitați pe acoperișul Mall Promenada, să admire planete, stele și inelele lui Saturn | Sursă foto: Facebook-Promenada

O călătorie pe cerul de deasupra orașului, printre stele și planete care mai de care mai fascinante. De asta vor avea parte bucureștenii care aleg să participe la AstroShow, eveniment organizat pe terasa mall-ului Promenada din București.

AstroShow la înălțime în București

Weekendul viitor bucureștenii sunt așteptați pe terasa mall-ului Promenada, unde vor putea admira stelele și planetele cu ajutorul telescoapelor. AstroShow va avea loc în data de 12 august 2023.

Organizatorii evenimentului le transmit persoanelor interesate următorul mesaj:

Hai pe terasa de la nivelul 2 să călătorești printre planete și perseide, să vezi inelele lui Saturn și… nu numai. Seara de 12 august este dedicată stelelor duble și multiple, așa că vom studia obiecte cerești greu observabile în mod normal, stele duble și multiple. Și o stea ovală.

În cadrul evenimentului va fi prezent și astronomul Cătălin Beldea – Vânătorul de eclipse.

Programul evenimentului

Organizatorii au transmis și programul complet al evenimentului. Persoanele interesate sunt așteptate de la ora 19:30. Iată programul complet:

  • 19:30 – Persoanele interesate se vor strânge în zona fântânii pentru o lecție de știință.
  • 20:00 – 20:50 – Jocuri interactive ce sunt dedicate publicului de toate vârstele.
  • 20:00 – 21:30 – va avea loc un atelier de astronomie, sub îndrumarea Adinei Soare.
  • 21:50 – 23:30 – Observații astronomice prin telescoape profesionale (vor fi disponibile 4 telescoape, printre care și cel mai mare telescop portabil din București – cu oglinda de 400mm).

Prin acest telescopul, cu oglinda de 400mm, participanții vom observa obiecte cerești ce sunt greu de văzut, în oraș, prin intermediul telescoapelor mici. Este vorba despre obiectele cerești denumite Deep-Sky.

Cătălin Beldea, gazda evenimentului, ne va vorbi despre ce înseamnă Perseidele, ce înseamnă de fapt cometele și asteroizii care produc aceste „ploi de meteori”.

Participarea la AstroShow este gratuită. În cazul în care nu puteți ajunge la evenimentul ce va avea loc la finalul săptămânii viitoare, aveți ocazia de a admira cerul și la finalul lunii.

În data de 30 august 2023, pe terasa mall-ului Promenada, va avea loc evenimentul „Super-Blue-Moon și planetele mari”.

Cookies