Astăzi se împlinesc 5 ani de la tragedia de la Maternitatea Giulești

de:
16 aug. 2015
0 Afișari
Astăzi se împlinesc 5 ani de la tragedia de la Maternitatea Giulești

Duminică, 16 august, s-au împlinit 5 ani de la tragedia de la Maternitatea din Giulești, în urma căreia 6 bebeluși au murit și alți 5 au suferit răni grave. Ulterior, 3 dintre cei 5 au suferit mai multe operații, pentru a putea trăi, scrie antena3.ro.

Magistrații au trimis cinci persoane în judecată, iar cei condamnați au fost obligați să plătească 4 milioane de euro celor 10 familii afectate. 

Drama prin care au trecut acestea a început pe 16 august 2010, în jurul orei 18, când un scurt circuit în secția de terapie intensivă a Maternității Giuleși a declanșat un adevărat calvar. Flăcările au ucis șase nou-născuți și au rănit grav alți cinci.

Asistenta medicală, Florentina Cârstea, a fost arestată în 2011 pentru omor din culpă, dar și-a reluat locul de muncă după doar două luni petrecute în spatele gratiilor. Nu a fost singura judecată. Alături de aceasta au fost judecați și fostul manager al unităţii sanitare, şeful serviciului tehnic, şeful secţiei neonatologie şi un electricianul acuzaţi de neglijenţă, mai scrie sursa citată. 

Din expertiza tehnică a rezultat că incendiul a izbucnit din cauza supraîncălzirii elementelor de contact ale ştecărului montat pe cablul de alimentare cu energie electrică al aparatului de aer condiţionat. 

Cookies