Astăzi se deschide târgul de Crăciun din Piața Constituției. Ce surprize îi așteaptă pe vizitatori

20 nov. 2022
1104 Afișari
Astăzi se deschide târgul de Crăciun din Piața Constituției. Ce surprize îi așteaptă pe vizitatori
Astăzi se deschide târgul de Crăciun din Piața Constituției. Ce surprize îi așteaptă pe vizitatori

Târgul de Crăciun din Piața Constituției se deschide duminică, 20 noiembrie, de la ora 10:00. Acest târg este organizat de Primăria Capitalei și își va deschide porțile pentru vizitatori până pe 26 decembrie. Roata panoramică, magazinele negustorilor, zona de street food, patinoarul și multe alte surprize îi așteaptă pe bucureșteni.

Târgul de Crăciun organizat de Primăria Capitalei în Piața Constituției își deschide porțile duminică, 20 noiembrie, începând cu ora 10:00. Bucureștenii sunt așteptați aici până pe 26 decembrie cu o mulțime de surprize și activități, printre care și o roată panoramică, potrivit Digi24.

„Atracţia Târgului, roata panoramică uriaşă, a fost deja montată, căsuţele pentru meşteri, artizani şi pentru bucătarii de mâncare tradiţională sunt frumos decorate cu crenguţe de brad, iar scena şi patinoarul sunt aproape gata. Căsuţele din turtă dulce, soldăţeii şi renii cu siguranţă îi vor încânta pe copii. Pentru cei mari, iubitori ai fotbalului, vom avea un ecran uriaş pe care vor fi transmise meciurile din Campionatul Mondial, interviuri la vestiare sau scene de culise care nu se văd la televizor”, a transmis primarul Capitalei, Nicușor Dan, pe pagina sa de Facebook.

Târgul de Crăciun din Piața Constituției își deschide porțile duminică

Vizitatorii sunt așteptați de luni până vineri între orele 12:00 și 23:00 și în weekend între orele 10:00 și 23:00. Aici îi așteaptă o serie de atracții, printre care:

  • Parcul de distracții, care a adunat la un loc roata panoramică, caruselul colorat și patinoarul
  • Zona de street food, unde 16 comercianți vor vinde de la burgeri și cârnați până la dulciuri tradiționale
  • Căsuțele comercianților și ale meșteșugarilor, 80 la număr, de unde bucureștenii pot să cumpere jucării, suveniruri populare dar și cadouri cu tematică festivă. Aici au fost reuniți mai mulți meșteșugari, artiști și creatori care vor comercializa ornamente artizanale pentru brad, globuri pictate manual, bijuterii și accesorii dar și produse de ceramică, icoane și obiecte cioplite din lemn.
  • Între 20 noiembrie și 18 decembrie va funcționa un fan-zone dedicat pasionaților de fotbal, care vor putea urmări meciurile de la Campionatul Mondial de Fotbal 2022 din Qatar.

Ce surprize aduce data de 30 noiembrie

Începând cu data de 30 noiembrie, la acest târg vor fi organizate concerte de weekend, în zona de spectacole. Prin urmare, timp de 4 weekend-uri, bucureștenii vor putea asculta aici colinde și cântece tradiționale live și vor putea privi și spectacole cu specific tradițional. De asemenea, pe 30 noiembrie vor fi aprinse luminițele din pomul de Crăciun. Cei mici vor putea să trimită scrisori pentru Moș Crăciun, se vor putea întâlni cu spiriduși și vor putea să îl viziteze pe Moș Crăciun la căsuța sa amenajată în Piața Constituției.

carousel with string lights

Restricții de trafic pentru Târgul de Crăciun

În perioada 20 noiembrie – 26 decembrie se va restricţiona traficul rutier, banda 1 de circulaţie din segmentul inelului Pieţei Constituţiei. De asemenea, vor fi amplasate trei treceri pietonale temporare în zona Piața Constituției, care vor funcționa în perioada 19-27 decembrie: două pe breteaua dinspre Calea 13 Septembrie și una dinspre Bd. Unirii, dinspre Ministerul de Finanțe.

Acest târg este organizat de PMB, prin CREART, ARCUB și PROEDUS, aceste 3 companii suportând costurile din bugetele proprii, costuri care sunt estimate la 4 milioane de lei.

CITEȘTE ȘI

BREAKING | Accident extrem de grav în centrul Bucureștiului, pe Bulevardul Regina Maria. Un autobuz și un taxi s-au ciocnit violent

Numărul persoanelor cu documente de călătorie false, în creștere, transmit polițiștii de frontieră de pe Aeroportul Otopeni.

Locuiești în Sectorul 3 și cauți loc de parcare? Primăria Sectorului 3 a publicat primele anunțuri pentru locuri de parcare nenominale

Cookies