Astăzi se deschide Pasajul Mogoșoaia. Inaugurarea are loc mai devreme decât era stabilit

30 sept. 2021
218 afișări
Astăzi se deschide Pasajul Mogoșoaia. Inaugurarea are loc mai devreme decât era stabilit
Astăzi se deschide Pasajul Mogoșoaia. Inaugurarea are loc mai devreme decât era stabilit. Sursă foto: Facebook/ Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere

Astăzi se deschide Pasajul Mogoșoaia. Darea în trafic se face mai devreme decât era stabilit inițial. În planuri, pasajul ar fi trebuit să fie gata în aprilie 2022.

Veste bună pentru șoferi și pentru traficul infernal: Astăzi se deschide Pasajul Mogoșoaia. Surprinzător este că inaugurarea pe Centura Capitalei are loc mai devreme decât termenul prevăzut în contract.

Astăzi se deschide Pasajul Mogoșoaia

Joi, 30 septembrie 2021, după ora 15:00, se deschide traficul rutier pe Pasajul Mogoșoaia. Sursă foto: Facebook/ Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere le dă șoferilor o veste mullt așteptată: joi, 30 septembrie 2021, se deschide traficul rutier pe Pasajul Mogoșoaia.

Joi, după ora 15:00, se inaugurează Pasajul Mogoșoaia, pe Centura Capitalei, peste DN1A.

Recomandăm și: VIDEO Inaugurare pe Centura Capitalei. Pasajul de la Mogoşoaia se deschide circulaţiei joi, pe 30 septembrie, mai devreme de termenul final

CNAIR transmite că obiectivul de investiții Pasajul Mogoșoaia se află pe Centura București, între km 66+540 – km 67+340, și include:

  • rampa de urcare: km 66+580 – km 66+810,
  • rampa de coborâre km: 66+920 – km 67+150,
  • pasajul superior peste DN 1A.

32.259.665,70 lei fără TVA valorează contractul pentru construcția Pasajului Mogoșoaia.

Inaugurarea are loc mai devreme decât era stabilit

Lucările la pasaj au început în anul 2020, luna aprilie, iar inaugurarea are loc astăzi (joi), 30 septembrie 2021, înainte de termenul prevăzut în contract, care era prevăzut în anul 2022, luna aprilie.

Recomandăm și: Să vezi și să nu crezi. Lucrările de la Pasajul Mogoșoaia vor fi gata înainte de termen

Într-un final, finalizarea Pasajului Mogoșoaia asigură fluidizarea traficului rutier pe Centura de Nord a Capitalei.

De proiectarea și execuția Pasajului Mogoșoaia s-a ocupat firma SC STRABAG SRL.

Pasajul este finalizat mai devreme datorită cererii făcute de fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă. Acesta i-a cerut antreprenorului care deține firma Strabag din Austria să încheie lucrările la data de 1 octombrie 2021.

„E o lucrare nu prea complicată. Din păcate cine a lansat licitaţia în 2017- 2018 a pus un termen de 2 ani. M-am întâlnit săptămâna aceasta cu conducerea Companiei Strabag (Austria) şi le-am spus că îşi strică renumele. Dacă s-ar lucra intens, n-ai ce alege în 4 luni, acolo. E o companie cu renume, unul dintre cei doi mari constructori din Austria. Vreau să le şi mulţumesc public, mi-au dat termen ferm de finalizare 1 octombrie”, anunța în luna mai, la Europa FM, fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă.

Cookies