Votul pentru eutanasierea maidanezilor a fost amânat de deputaţi

de:
31 mai 2011
0 Afișari
Votul pentru eutanasierea maidanezilor a fost amânat de deputaţi

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, marţi, pe articole, proiectul de lege de aprobare a OUG 155/2001 privind programul de gestionare a câinilor fără stăpân, fără a aduce modificări formei adoptate de Comisia de administraţie, scrie Realitatea.NET. În cele din urmă legea care ar urma să ofere dreptul autorităţilor locale să eutanasieze câinii comunitari a fost scoasă de pe ordinea de vot a deputaţilor.

Comisia de administraţie publică din Camera Deputaţilor a menţinut, în data de 5 aprilie, prevederile referitoare la eutanasierea câinilor vangabonzi, care va putea fi decisă de către consiliile locale, după ce animalele vor fi reţinute în adăpost timp de 30 de zile. De asemenea, câinii vagabonzi vor putea fi adoptaţi în perioada de o lună de zile în care vor fi reţinuţi în adăpost şi anterior sterilizaţi. O altă posibilitate a consiliilor locale priveşte varianta eliberării câinilor vagabonzi după sterilizare, în situaţia în care aceştia nu sunt bolnavi sau agresivi.

În timpul dezbaterilor, deputaţii Opoziţiei au încercat să menţină în textul proiectului de lege prevederea care interzicea organizarea şi participarea la luptele de câini, însă deputaţii au votat forma propusă de Comisie care elimina această prevedere.

Cookies