S-au scumpit din nou benzina şi motorina. Vezi cât au crescut preţurile

de:
28 dec. 2010
1 Afișari
S-au scumpit din nou benzina şi motorina. Vezi cât au crescut preţurile

Compania Rompetrol Downstream, care face parte din Grupul Rompetrol, a majorat marţi preţurile de referinţă la benzină şi motorină cu 6 bani/litru, potrivit site-ului companiei, downstream.ro, citat de Newsin. Astfel, litrul de benzină Efix 95 costă 5,04 lei/litru, iar benzina Alto 101 este 5,7 lei/litru. Motorina Efix Diesel costă 4,98 lei/litru, iar motorina Diesel Alto 55 este 5,32 lei/litru. Ultima modificare a preţului carburanţilor a fost operată de Rompetrol pe 15 decembrie, când compania a scumpit motorina cu 5 bani/litru.

Şi compania OMV Petrom, controlată de Grupul OMV din Austria, a scumpit marţi benzina cu 9 bani/litru şi motorina cu 6 bani/litru.

Transportatorii au calculat că, în 2010, preţul carburanţilor a crescut cu 30%. Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) solicită intervenţia Guvernului, deoarece preţurile carburanţilor dezechilibrează bugetele companiilor, iar curând ar putea să „blocheze economia” ca şi în Grecia.

Zeci de şoferi au blocat o benzinărie în semn de protest faţă de preţul combustibilului. Oamenii sunt nemulţumiţi de scumpirea benzinei şi au decis să nu lase lucrurile la voia întâmplării. Aşa că s-au strâns şi au plecat să alimenteze în grup blocând astfel întreaga activitate a unei benzinării, scrie REALITATEA.NET.

Şoferii nemulţumiţi şi-au dat întâlnire la benzinărie prin intermediul unui site de socializare. S-au pus la rând şi au format o coadă până la ieşirea din benzinărie în aşa fel încât niciun şofer să nu mai poată intra. Şi asta nu a fost tot. Şoferii prostestatari şi-au spălat maşinile şi au alimentat cât au putut de încet.

Luni, câteva zeci de  bucureşteni au organizat un protest inedit faţă de scumpirea benzinei. Protestul a avut loc la o benzinărie de pe Calea Plevnei. Şoferii au făcut tot ce le-a stat în putinţă pentru a sta cât mai mult în faţa pompei. Au spălat geamurile maşinii, au umflat roţile, iar la final au plătit cu bani mărunţi. În aceste condiţii, niciun alt şofer n-a îndrăznit să se mai aşeze la coadă, potrivit Realitatea TV.

Cookies