Astăzi s-a născut Omul de Zăpadă. Ziua de 18 ianuarie, dedicată celui mai îndrăgit personaj al planetei

18 ian. 2022
116 Afișari
Astăzi s-a născut Omul de Zăpadă. Ziua de 18 ianuarie, dedicată celui mai îndrăgit personaj al planetei
Astăzi s-a născut Omul de Zăpadă. Ziua de 18 ianuarie, dedicată celui mai îndrăgit personaj al planetei

Pentru omulețul simpatic care ne zâmbește strâmb pe sub nasul său portocaliu există o zi mondială pe care trebuie să o sărbătorim noi toți. Și ziua potrivită pentru el este astăzi, 18 ianuarie. De ce tocmai această dată?

Pentru Omul de Zăpadă nu poate exista o zi mai bună din an pentru a fi sărbătorită ziua lui de naștere, în care popularul personaj să beneficieze de toată atenția planetei.

Ziua de 18 ianuarie poate fi reținută ușor datorită semnificației: cifra „1” reprezintă un baston sau o mătură, iar cifra „8” indică chiar forma omului de zapadă. Luna ianuarie a fost aleasă deoarece, în majoritatea țărilor, șansele să ningă sunt cele mai mari în această lună. În București, ca și în majoritatea țării, în 2022, ziua Omului de zăpadă se sărbătorește fără materialul din care se construiește simpaticul personaj, dar asta nu ne încurcă să ne gândim la el.

Un alt motiv pentru care ziua lui Snowman este perfect aleasă pe 18 ianuarie este pentru că nu există nicio sărbătoare internațională, ceea ce înseamnă că Omul de Zăpadă are parte de toată atenția din lume.

Omul de zăpadă, cu o istorie de secole, din vremuri imemoriale, se sărbătorește începând din 2010 și beneficiază de o pagină de internet dedicată lui, unde pot fi citite noutăți despre el.

Cum are o zi de naștere, Omul de Zăpadă are și o zi a …topirii. La data de 20 martie, în fiecare an, este sărbătorită Ziua Topirii Omului de Zăpadă, pentru a marca schimbarea anotimpului şi anume, trecerea de la iarnă la primăvară

Câteva curiozități…

Cel mai mare om de zăpadă din lume a fost construit în Bethnel, Maine, SUA, în 2008. Este de genul feminin şi se numeşte Olympia Snow-Woman. Măsoară 37,21 metri înălţime şi o greutate de peste 4.000 de tone, iar „construirea” a durat circa o lună de zile. La construirea “ei” s-au folosit mai mult de 5.600 de metri cubi de zăpadă. Morcovul-nas a fost, de fapt, o structură de doi metri din sârmă şi pânză. Gura a fost conturată din şase anvelope de automobil, iar în loc de nasturi s-au folosit trei anvelope de tractor. Pentru braţe au fost aduse două trunchiuri de copac de câte 3 metri.

Japonia deţine Recordul Guiness World pentru cei mai mulţi oameni de zăpadă construiţi într-o oră. Nu mai puţini de 2.036 de oameni de zăpadă au fost făcuţi doar în 60 de minute de un grup de 1 406 participanţi la un serial de televiziune din Akabira, Hokkaido, Japonia, pe 28 februarie 2015.

 

 

 

Cookies