„Astăzi am primit a doua tranșă de 40.950 de doze”. Insitutul Cantacuzino din Capitală poate depozita până la 1 milion și jumătate de doze de vaccin împotriva COVID-19

29 dec. 2020
42 afișări
„Astăzi am primit a doua tranșă de 40.950 de doze”. Insitutul Cantacuzino din Capitală poate depozita până la 1 milion și jumătate de doze de vaccin împotriva COVID-19

Purtătorul de cuvânt al Insitutului Cantacuzino din Capitală, Romeo Feraru, a declarat că instituția poate depozita până la 1 milion și jumătate de doze de vaccin împotriva COVID-19.

„Astăzi am primit a doua tranșă de 40.950 de doze. Aceste doze vor fi depozitate în centrul de stocare și vor fi distribuite spitalelor care au nevoie de vaccin în funcție de solicitările primite în perioada următoare. Dispunem de un centru de depozitare pentru 1 milion și jumătate de doze, în congelatoare speciale, cu temperaturi curpinse între -60 și -90 de grade celsius”, a declarat Romeo Feraru, potrivit G4Media.

O aeronavă a aterizat, marți dimineață, pe Aeroportul „Henri Coandă” cu o parte din dozele de vaccin din cea de-a doua tranșă primită de România. În același timp, alte două aeronave vor ateriza pe aeroporturile din Timişoara şi Cluj-Napoca.

Vaccinul, transportat cu echipamentele logistice ale Pfizer

Reamintim că Nicolae Ciucă a declarat că vaccinul va fi transportat cu echipamentele logistice ale companiei producătoare, Pfizer.

”Vaccinul este transportat de către echipamentele logistice ale companiei producătoare, Pfizer, ajunge la centrul de depozitare şi de la centrul de depozitare, chiar astăzi a raportat directorul Institutului Cantacuzino, că a primit lăzile de gheaţă carbonică cu care va putea să asigure livrarea de vaccinuri către cele şase centre regionale şi de asemenea, numărul suficient de lăzi astfel încât de la aceste centru să putem să livrăm pentru prima zi când vom executa vaccinarea pe 27 decembrie, către cele zece spitale care au fost vioara întâi în combaterea virusului. Sunt deja protocoalele stabilite”, a mai precizat Ciucă.

Nicolae Ciucă a declarat că autorităţile au stabilit toate detaliile privind transportul vaccinului.

”Sunt toate etapele, toate liniile, toate protocoalele stabilite. Vreau să vă spun că ne-am dus în asemenea detaliu încât ştim inclusiv maşina şi numele şoferului care transportă aceste vaccinuri. Vă pot spune că avem 995 de centre de vaccinare în ţară, sunt 81 în plus la nivelul MApN, sunt stabilite cerinţele şi condiţiile fiecărui centru în parte, este asigurat personalul de supraveghere, tot ceea ce avem nevoie. Şi avem două elemente foarte importante, este vorba folositea mijloacelor digitale de evidenţă şi monitorizare a populaţiei care doreşte să se înregistreze pentru vaccinare şi monitorizarea ulterioară”, a mai declarat Ciucă.

Cookies