„Asta vreau de ziua mea!” Cizmele roșii cât China, noua țicneală monumentală în social media, dar și fashion trend urban, ca mâine și la București

10 feb. 2023
3683 afișări
"Asta vreau de ziua mea!" Cizmele roșii cât China, noua țicneală monumentală în social media, dar și fashion trend urban, ca mâine și la București | Foto: Twitter

Cauciucate, flexibile, moi, dar mai ales ROȘI și MARI…  de poți să le vezi și din spațiu. Este vorba despre noile cizme „Big Red Boots”, marca MSCHF pe care toate vedetele le poartă, se pozează cu ele și (uneori) le ironizează design-ul. Până la lansarea lor oficială, le vom tot vedea atât prin story-urile de pe Instagram, pe Twitter, pe conturile de TikTok ale vedetelor din străinătate. Ca să nu mai zicem că a scris și New York Times despre ele!

„Big Red Boots”, baloanele roșii cu care să te-ncalți

Cizmele „Big Red Boots” sunt virale pe rețelele de socializare, chiar dacă lansarea oficială va fi abia pe 16 februarie. Da, așa e, știm cu toții că în afară aceste trend-uri circulă cu viteza luminii, dar nu cred că va mai dura mult până vor ajunge și la noi în țară. Oarecare o să fie  prima vedetă sau influenceriță de la București care o să le poarte?

MSCHF se întrece pe sine cu fiecare model de încălțăminte pe care îl lansează. Asta este și ideea din spatele conceptului brand-ului – să depășească limitele banalității, iar cu următoarea lansare sigur nu va da greș.

Prețul acestora este pe măsura unicității acestor cizme venite parcă de pe o navă extraterestră. Nerăbdătorii care și-au dorit neapărat încălțările înainte de lansare le-au cumpărat deja cu peste 1.000 de dolari. După ce vor fi lansate, cizmele vor costa 350 de dolari.  perechea, nu bucata. 😉 Cei care se vor simți destul de extravaganți pentru a le purta, probabil vor considera că investiția va merita.

La prima vedere, par foarte moi. Ei, bine, chiar așa sunt. Acestea sunt fabricate dintr-o carcasă din cauciu termoplastic și o talpă intermediară din ethylen acetat de vinil (EVA), care le conferă flexibilitate. Culoarea roșie strigă de la distanță „Atenție! Uitați-vă la picioarele mele fancy spațiale!”.

Inspirația designer-ului pentru cizmele gigantice este un anime japonez

Inițial, cizmele mi s-au părut cunoscute, dar nu aveam o imagine clară în minte. Parcă le-am văzut în picioarele ursulețului Padding sau parcă le purta bunica când se ducea să ude grădina. Clar este că nu puteau fi inspirate nici din universul Disney unde prințesele par scoase din cutie. Plus că Rapunzel prefera să meargă desculță și Cenușăreasa fără un pantof.

Cert este că am descoperit jumătate de adevăr când am zis că par venite din spațiu. Cine devorează anime-urile japoneze și benzile desenate de tip manga cred că s-a prins de inspirația noilor încălțări. Serialul „Astro Boy” i-a făcut pe creatori să dea startul unei noi etape în lumea modei cu modelul acestor cizme.

Gabriel Whaley, CEO-ul companiei MSCHF, fost angajat BuzzFeed în 2016, a vrut să ironizeze tot ceea ce marii designeri văd a fi un concept. Nici lansarea cizmelor nu este o coincidență cu faptul că în această perioadă se desfășoară Săptămâna Modei de la New York.

Cookies